Boyçelik, tevsi yatırımı ile verimliliği artırmak istiyor

Boyçelik Genel Müdürü Boydak, boru, profil ve levha sac üretiminde yıllık 150 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek tevsi yatırımı sonrasında ihracata odaklanacaklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE ŞİMŞEK

KAYSERİ - Boru, profil ve levha sac ürünleriyle mobilya, otomotiv, beyaz eşya ve inşaat sektörlerine hizmet veren Boyçelik, yeni dönemde tevsi yatırımı ile verimliliği artırmak istiyor. Boyçelik Genel Müdürü Erol Boydak, boru, profil ve levha sac üretiminde yıllık 150 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olduklarını belirterek tevsi yatırımı sonrasında ihracata odaklanacaklarının altını çizdi. Firmalarının Boydak Holding bünyesinde hizmet verdiğini söyleyen Boydak, bugün itibarıyla 65 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getirdi. 

Boyçelik Genel Müdürü Erol Boydak, hem yassı hem de uzun çelik mamulleri işleyen bir firma olarak; çelik mamul fiyatlarındaki bölgesel ve ürün grubu bazlı fiyat farklılaşmalarının, tedarik zinciri yönetimi ve pazarlama alışkanlıkları yönüyle ticari dengeleri değiştirebileceğine işaret ederek , "Bu değişimi doğru yorumlamaya ve kendimizi doğru konumlandırmaya gayret gösteriyoruz" dedi. 

Yeni dönemde dış pazar faaliyetlerini artıracaklarını hatırlatan Erol Boydak, "Boru profil ürün grubumuzda yurtiçinde, tel yay ürün grubumuzda ise yurt dışında daha aktif durumdayız. Önümüzdeki dönemde boru profil ürün grubumuzda dış pazardan daha fazla pay almak istiyoruz. Halihazırda başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerine satış yapıyoruz" dedi. 

Erol Boydak, yıllık reel büyüme hedefleri doğrultusunda hem çelik boru hem de çelik tel yay tesislerine düzenli olarak yatırım yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti: 

"Firma olarak kuruluşumuzdan bu yana hem tel yay hem de boru profil grubu ürünlerimizle dünyanın önde gelen mobilya ve yatak üreticilerinin en önemli tedarikçilerinden birisi olmayı hedefliyoruz. Özellikle yay grubu ürünlerimizde yatak üreticilerinin alternatif konfor beklentilerine yönelik yeni yay sistemleri üzerinde yoğun çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanda iki yeni ürün grubumuzu yakın zamanda müşterilerimizin beğenisine sunduk" 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir