Brüksel'de terör saldırıları!

Avrupa'nın başkenti Brüksel, terör saldırılarıyla sarsıldı. Zaventem Havalimanı'nda iki şiddetli patlama ile şok yaşayan ülkede bir patlama da Maelbeek metro istasyonunda oldu. Saldırılarda şu ana kadar 34 can kaybı var...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brüksel Zaventem Havalimanı'nda bu sabah iki şiddetli patlama meydana geldi. Bu saldırının şoku yaşanırken, yaklaşık 1.5 saat sonra Maelbeek metro istasyonunda da bir patlama sesi duyuldu. Ülkede terör alarmı en yüksek seviyeye yükseltildi. Havalimanınada intihar bombacısının gerçekleştirdiği saldırıda 14 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. Metrodaki patlamada da 20 kişi hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı. 

patlama-006.jpg

Brüksel Zaventem Havalimanı'nda yerel saatle 08.00'de iki patlama meydana geldi. Gelen ilk bilgilere göre patlamada 14 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı. Patlamalardan önce silah sesi ve arapça bağrışma sesleri duyulduğu iddia edildi. Şehir merkezinden havalimanına gerçekleştirilen tren seferleri durduruldu. Londra merkezli Sky News patlamaların ABD'li havayolu şirketi American Airlines'in bankosu yakınlarındaki giden yolcu salonunda meydana geldiğini duyurdu. 

'İntihar yeleği ve Kalaşnikof bulundu'

Belçika resmi yayın kuruluşu VRT, polisin Brüksel Havaalanı'nda, patlamamış bir intihar yeleği ve bir Kalaşnikof tüfeği bulduğunu bildirdi.

Otel, hastaneye çevrildi

Patlamanın ardından havalimanı karşısında bulunan otel, sahra hastanesine çevrildi. Yaralıların tedavisi burada yapılıyor. Havalimanında bulunan yolcular güvenlik gerekçesiyle pistlere alınmıştı. Buradaki yolcuların hepsinin tahliye edildiği belirtiliyor.

369-002.jpg

Üçüncü patlama metro istasyonunda

Belçika'nın başkenti Brüksel'de havaalanında meydana gelen iki patlamanın üzerinden yaklaşık 1,5 saat sonra Maelbeek metro istasyonunda da bir patlama meydana geldi. Saldırıda 20 kişinin hayatını kaybettiği ve 50 kişinin yaralandığı bildirildi. Maelbeek metro istasyonu Avrupa Birliği'ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunuyor. AB Komisyonu, çalışanlarını dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Brüksel'deki ulaştırma yetkilileri ise kentteki tüm metro istasyonlarının kapatıldığını açıkladı. 

Güvenlik seviyesi 4'e çıkarıldı

Bu arada ülkede terör alarmı en yüksek seviyeye yükseltildi. Patlamaların Fransa'nın başkenti Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların baş zanlısı Salah Abdeslam'ın Belçika'da yakalanmasının üzerinden dört gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. 

Patlamanın ardından Zaventem Havalimanı'nda büyük panik yaşandı.

453454534-orta.jpg

THY uçağı yön değiştirdi, tüm uçuşlar iptal edildi

Brüksel havalimanındaki bütün uçuşlar askıya alındı.  Brüksel'in Zevantem Havalimanı’nın, burada meydana gelen iki patlamanın ardından uçuşlara kapanması üzerine THY’nin İstanbul-Brüksel seferini yapan uçağı Amsterdam Havalimanı’na yönlendirildi. 

havalimani.jpg

Belçika 3 gün ulusal yas ilan etti

Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon, yaptığı açıklamada, ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.