Parak Boru, ürün yelpazesini genişletti

Parak Boru, ürünleri arasında kalite kontrol test, profil darbe deney cihazları da var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İkbal FİDAN

KAYSERİ - Ürettiği makine ve teknik gereçlerle boru sektörünün gelişmesine katkı sağlayan Parak Boru, ürün yelpazesine kalite kontrol test ve profil darbe deney cihazlarını da dahil etti. 

Parak Teknik Makine firma sahibi Mehmet Hanifi  Parak, gelen talepleri de dikkate alarak, başta plastik boru sektörü olmak üzere çeşitli sektörlere yönelik özel makineler ürettiklerini söyledi. Son dönemde ürünleri arasına TSE standardı için zorunlu olan kalite kontrol test cihazları ile profil darbe deney cihazları üretimine başladıklarını belirten Parak, "Başlıca ürünlerimizi plastik boru sektörünün ihtiyaç duyduğu makineler oluşturuyor. Örneğin, hammaddede tasarruf amaçlı torba açma makinesi, bigbag boşaltma sistemi, PVC  Derin kuyu işleme makineleri, muflama makineleri, sarıcılar, kesiciler, çekiciler, soğutma havuzları ile kalite kontrol test, profil darbe deney cihazlarının üretimini yapıyoruz. Talepleri de dikkate alarak teknik donanımlı personelle yapılan üretim sayesinde geniş bir ürün yelpazesine sahip olduk. 25 yıl önce Teknik Torna adıyla Kayseri OSB'de sanayii sektörüne adım atan işletmemiz sonraki yıllarda özellikle boru sektörü için makine üretimine yöneldi" dedi. 

Mehmet Hanifi  Parak, Üretimin, 3 bin metrekare toplam alanın yaklaşık bin metrekaresinde gerçekleştirdiklerini belirtti. İç pazarın yanı sıra Parak Makine'ye dış pazarlardan da talepler geldiğini belirten  Mehmet Hanifi  Parak şunları söyledi.

"Teknolojiyi yakından izliyoruz. Ar-Ge çalışmalarına önem veriyor ve üretimde kaliteyi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İç pazarın yanı sıra dış Pazar da, bizim için çok önemli. Başta İran, Irak, Kuzey Kıbrıs ve Ukrayna olmak üzere öteki komşu ülkelere makine ihraç ediyoruz. Rusya ve Moldovya ile görüşmeler yaptık. Adı geçen ülkelere yağmurlama oluk sacı imalat makinesi ihraç edeceğiz. Yıllık üretim kapasitesini, 2016 hedeflerimizin tutması halinde daha da artıracak ve talepler doğrultusunda yurt dışında bayilikler açacağız. 

Ar-Ge çalışmaları sonunda sondaj borusu diş açma makinesine Servo Sistem adapte ettik ve sorunsuz bir şekilde pazarlamasını yaparak teslimini gerçekleştirdik. Elektrik tasarrufu çok önemli bunu dikkate alarak Parak Haytek markası ile 'Led' aydınlatma sistemleri için rahat kullanım amaçlı yönlendirici cihazlar geliştiriyoruz. Kısacası plastik boru üretimi yapan her firma bizim müşteri portföyümüzü kapsıyor. Tarlalarda kullanılan yağmurlama sulama boruları üreten firmalardan, su ve akıcı maddeleri çıkarmada kullanılan sondaj boru üreticilerine, altyapı sistemlerinde kullanılan her türlü boru üreticileri ile bina içi tesisat borusu üreticilerine kadar geniş kapsamlı bir sektöre hizmet sunuyoruz".

Organik gübre makineleri üretecek 

Mehmet Hanifi  Parak, ürün çeşitlerini bu yıl organik gübre üretim makineleri ile çoğaltacaklarını da belirtti; " Organik tarım sektörüne makine ekipmanları ile girmeye hazırlanıyoruz. İşe Solucan Gübre Kafes Sistemi ile başlayacağız. Bu konuda girişimci Ayşe Coşkun ile ortaklaşa çalışıyoruz. Sırada organik tarımı ön plana çıkarmayı amaçlayan  başka projelerimizde var. Öteki sektörlerde olduğu gibi boru sektörüne teknik destek sağlayan bizim sektörümüzde de çözüm bekleyen sorunlar var. Örneğin vasıflı eleman bulmakta çok zorlanıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir