SMC Metal, makina parkurunu artırmayı hedefliyor

2016 yılı içerisinde makina parkuruna sac dilme makinasını eklemeyi planlayan SMC Metal , kapasitesini de yüzde 25 artırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Değişime ve teknolojiye ayak uydurarak, daima ilkleri başarmayı hedefleyen SMC Metal, metal sektöründeki yerini korumaya devam ediyor. Firma, tüm olumsuzluklara rağmen geçen yıl yüzde 10 oranında büyüme gösterdi. 2016 yılı içerisinde ise makina parkuruna sac dilme makinasını eklemeyi planlayan SMC Metal , kapasitesini de yüzde 25 artırmayı hedefliyor. 

dscn6116.jpg

SMC Metal, çalışmalarına ilk olarak 1974 yılında Kayseri de Özmen Emaye Ltd .Şti olarak çeşitli emaye ve mutfak eşyalarının üretimi ile faaliyete başladı.2010 yılı içerisinde ise soğuk sac (DKP) ithalatı ve pazarlama işine adım atarak sektöre giriş yaptı. Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda ürün gruplarını artırdıklarını söyleyen SMC Metal San.Tic.Ltd.Şti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özmen ,"Firmamız 2015 yılında soğuk sac (DKP), galvanizli sac, siyah sac, asitlenmiş sac,  ürün gruplarınıda bünyemize ekledik.Ürünlerimizi daha çok boru profil,beyaz eşya,çelik kapı,pencere,araç üstü ekipmanlar , makina ve  kesim  büküm yapan firmalara satıyoruz. SMC Metal olarak , bizde gelişen teknolojiyi takip ederek  mevcut makina parkurumuz ile müşterilerimizin isteğine göre özel ölçülere göre boy kesim  ve dilinmiş değişik üretim standartlarındaki yassı çelik ürünlerinin satışını gerçekleştiriyoruz.Ayrıca yassı çelik üretimi yapan firmalar için de  hammaddelerimizi stoklarımızda bulunduruyoruz. Böylelikle müşterilerimiz için doğru ürünlerin zamanında tedariğini sağlayıp kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi. 

dscn6104.jpg

Firmanın makina parkuru hakkında bilgi veren Özmen,"Şuan bünyemizde bir adet dilmeli boy kesme makinası mevcut. Bu makina Kayseri ve çevre illerinde olmayan tek makinadır. Makinamız  hem dilip hem boy kestiği için ekstra makas işçiliğini ortadan kaldırıyor.Bu makina sayesinde  üretici firmaların üretimi ile yaklaşık yüzde 10 oranında işçilik avantajı sağlıyor. 2016 yılı içerisinde ürün çeşitliliğimizi artırarak daha çok müşteriye ulaşmak istiyoruz.Aşınmaz sac ve özel profilleride ürün portföyümüze ekleyip satışını yapmayı planlıyoruz.Bu yıl içerisinde ise makina parkurumuza sac dilme makinasını da ekleyerek kapasitemizi yüzde 25 artırmayı planlıyoruz.Ürünlerimizin yüzde 60'ını yurt içindeki üreticilerinden yada satıcılarından temin ediyoruz.Yüzde 40'lık kısmını da Baltık ülkeleri,Avrupa ve Uzak Doğu ülkelerinden getiriyoruz.Geçen yıl ürünlerimizin yüzde 12'sini Afrika ülkelerine ihraç ettik.Ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen firma olarak yüzde 10 büyüme gösterdik" diye ifade etti.

dscn6108.jpg

Hammadde fiyatlarının ve satış ve pazarlama politikalarının hemen her gün değiştiği sektörümüzde, amacımız müşterilerimizin yanında olmak "diye konuşan Özmen,”Yassı çelik servis merkezi kavramını, değişik üretim standartlarındaki hammaddeler ile destekleyerek, rekabetçi fiyat, hızlı sevkiyat felsefesiyle olgunlaştırmak istiyoruz" diye sözlerine ekledi.

dscn6121.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir