1 milyar 89 milyonluk kaçak eşya ele geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yılın ilk yarısında gümrüklerde, 1 milyar 89 milyon lira değerinde eşyanın ele geçirildiğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı açıklamada, kaçakçılıkla mücadeleye büyük önem verdiklerini belirtti. Bu kapsamda kara, deniz ve hava sınır kapılarının yanı sıra iç gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Yazıcı, şunları kaydetti:

"Gümrüklerimizde ileri teknolojiye sahip araçlar kullanıyoruz. Bunun yanında eğitimli köpeklerimizin de sayısını arttırdık. Yılın ilk 6 ayında yurt genelinde toplam 1 milyar 89 milyon 476 bin 822 lira lira değerinde yakalama gerçekleştirdik. En çok yakalanan eşya grupları; elektronik eşya, araç, akaryakıt, uyuşturucu, tütün ve alkol, tekstil, makine ve aksamı ile kimyevi madde oldu."

Ele geçirilen elektronik eşyaların toplam değerinin 503 milyon 240 bin 224 lirayı bulduğunu ifade eden Yazıcı, bunu 178 milyon 586 bin 524 lira ile kaçak araç ve 107 milyon 279 bin 448 lira ile kaçak akaryakıt yakalamalarının takip ettiğini belirtti.

Yazıcı, vatandaşların Alo 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına bilgi vererek kaçakçılıkla mücadelede kendilerine yardımcı olabileceklerini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir