'10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yaklaşan bayramı şimdiden kutlayarak, "İnşallah 10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Esenler'deki Halil İbrahim Vakfı'nda düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunulan aziz ve mübarek günlerde çok büyük sıkıntı içerisinden geçtiğini dile getirerek, Türkiye'nin içeride huzursuzluk, zıtlaşma, bölünme tehlikeleri, kutuplaşmayla, dışarıda da itibarsızlaşmakla karşı karşıya olduğunu söyledi.

3 askerin şehit olduğunu hatırlatan İhsanoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu, çocuklarımızı, gençlerimizi şehit edenlerin yanına kar kaldı. Teröristler artık yakalanamıyor. Bayrakları indirenler kaçıyor ama arkalarından nutuk atılıyor, hiçbir şey yapılmıyor. Türkiye böyle sıkıntılı bir dönemi bir daha yaşamak istemiyor, Türkiye bir ve beraber olmak istiyor, milli birlik ve beraberliğini korumak istiyor. Onun için Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye'yi bir ve beraber tutan, bütünlüğünü koruyacak olanlardan yana olacaktır. Türkiye'yi ayrıştırmak, Türkiye'yi bölmek, Türkiye'de zıtlaşmayı sağlamak için çalışanların önüne set çekecektir. Türkiye'nin, yurt dışındaki itibarını, komşularıyla olan münasebetlerini düzeltecek bir insana ihtiyacı vardır."

"Türkmenlerle neden ilgilenmiyoruz?"

İhsanoğlu, şoförlerin, diplomatların rehin tutulduğunu ifade ederek, "Onları kurtarmak için teröristlerle oturup masa başında anlaşmalar yapılıyor. Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz, Irak'taki Türkmen kardeşlerimiz, Kerkük'ten kaçan kardeşlerimiz, Telafer'den kaçan 50 bine yakın insanımız, 50 derece sıcakta susuz, yemeksiz, gıdasız ramazan günü barınak arıyorlar. Birleşmiş Milletler'in Kürtler için yaptığını biz niye Türkmenler için yapmıyoruz, niye güvenlik bölgeleri yaratmıyoruz? Biz her yerde insanlık için gayret eden bir millet olarak tek başına Türkmen kardeşlerimizle niye daha yakından ilgilenmiyoruz?" diye konuştu.

Herkesi sevgi ve saygıyla kucakladığını söyleyen İhsanoğlu, "İnşallah 10 Ağustos'ta Türkiye'yi birleştiren, Türkiye'yi bir arada tutacak olan, milleti birbirinden ayırmayacak olan, devleti güçlendirecek olan, kendi siyasi görüşünü zorla kabul ettirmeyecek olan, siyasi partiler arasında ayrım yapmayacak ve herkesi kucaklayacak olan, 76 milyonun temsilcisi olan, Türk devletinin başı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin bütünlüğünün temsilcisi birisini seçeceksiniz" dedi.

İhsanoğlu'na, TBMM Başkanvekili Meral Akşener de eşlik etti. 

"Türk milleti büyük bayramını kutlayacak"

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, iftarın ardından Esenler'de ramazan stantlarının bulunduğu bölüme geçerek, vatandaşlarla çay içti. Burada da İhsanoğlu, şu dilekleri dile getirdi:

"Allah, ramazan ayı boyunca tutulan oruçları, yapılan ibadetleri kabul etsin. Özellikle bin aydan daha hayırlı bu gecede ibadetleri, niyazları, hepimizin niyazlarını kabul etsin. İslam dünyasının, Türk aleminin huzur içinde olmasını ve bütün dünyaya barışın gelmesini niyaz ediyorum. Maalesef bugünlerde, savaşların dinmesi lazım gelen ayda, insanların huzur içerisinde yaşaması lazım gelen bu ayda hep sıkıntı içerisindeyiz, içeride ve dışarıda. İnşallah bu gece kabul olacak dualarımızla hem ülkemiz hem Türk alemi hem İslam dünyası huzura kavuşur."

Esenler'de yaşayanların da sosyal adaletin daha iyi uygulandığı bir ülkede yaşamalarını dileyen ve vergi, kredi kartı borçları sarmalından kurtulmalarını temenni eden İhsanoğlu, "İnşallah biz göreve geldiğimiz zaman bu konulara özel olarak eğileceğiz. Hükümetle, meclisle, bütün devlet kurumlarıyla bir arada çalışıp, bu kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek için gayret edeceğiz. Sosyal adaletin, hukukun üstünlüğünün gerçekleşmesi, insan hak ve hürriyetlerinin en iyi şekilde uygulanması için söz veriyoruz. İnşallah bunları yapacağız" diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu, yaklaşan bayramı da şimdiden kutlayarak, "İnşallah 10 Ağustos'ta Türk milleti büyük bayramını kutlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Esenler'deki programının ardından Yeniköy'deki konutuna geçti.