14 Aralık operasyonunda karar açıklandı

'14 Aralık' operasyonunda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi hakkında karar verildi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi ise tutuklandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul merkezli ''paralel yapı'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi ise tutuklandı.

'14 Aralık' operasyonunda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 12 kişi hakkında karar verildi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca "terör örgütü yöneticiliği", Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan ise "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı. 

hidayet_karaca.jpg

Serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, adliye önünde kendisini bekleyen kalabalığa seslendi.

İşte Dumanlı'nın açıklamalarından satır başları:

Türkiye’yi rezil etmeyi göze aldılar

Değerli basın mensupları buraya kadar o kadar zahmeti çekmiş gelmişsiniz. Basın özgürlüğü ve demokrasiye inanıp buralara kadar gelen çok değerli vatandaşlarımız...Değerli basın mensupları ve arkadaşlar sizin çok yakından gördüğünüz gibi Türkiye bir tiyatroyu seyrediyor. Kendi ayıplarını, günahlarını, kendi yolsuzluklarını gizlemek için sansasyonel olay çıkarmak isteyenler bizleri hedef alarak, basın özgürlüğünü tehdit altına alarak Türkiye’yi rezil etmeyi göze aldılar.

İddiaları sahiplerine iade ediyorum

Bir gazete binasına baskın düzenlediler. Bir genel yayın yönetmenini gözaltına aldılar. Maksat belliydi. Algı operasyonunun hedefi belliydi. Amaçları belliydi. Türkiye büyük bir yara aldı. Gözaltına alındığıma üzülmedim. Basın özgürlüğüne gaddar saldırı herkes gibi beni de üzdü ama ülkem adına daha da üzdü. Bir yıldır terör örgütü üyeliğiyle haşa bu iddiayı sahiplerine huzurlarında iade ediyorum. Bana terör örgütü üyesi diyenler aynıyla iade ediyorum.

 Bizde satılık, kiralık kalem yok

4 gün boyunca emniyette kaldık, nezarette kaldık. Bunlardan korkacağımızı düşünüyorlarsa yanlış düşündüler. Nezarethane devletin yeridir. "Bir suçumuz varsa hayatımız da feda olsun" dedik.Kimseye bir diyet borcumuz yok. Zalimlere boyun eğmek yok yok. arkadaşlar. 4 gün bekletildikten sonra karakolda bekletildikten sonra savcının karşısına çıktık. Siz de soruları gördünüz…Hangi yazar talimatla yazı yazıyor. Bizi kendinizle neden karıştırıyorsunuz. Biz satılık, kiralık kalem yok. Herkul.org dan alınmış bir haber, bir de iki köşe yazısının yazdığı yazıymış suçumuz. Bu ızdırabın sebebi buymuş…

Karaca'nın avukatı Duran: Karara itiraz edeceğiz

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, karara itiraz edeceklerini söyledi.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce hakkında tutuklama kararı verilen Karaca'nın avukatı Duran  Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Hidayet Karaca'nın değil, Türk yargısının kendisini yargıladığını savunan Fikret Duran, tarafsız ve bağımsız bir yargılama yapılmadığını iddia etti.

Duran, "Bunu günler öncesinden söylemiştik, bu olay Türk yargısı ve basın tarihi adına kara bir lekedir. Hidayet Karaca, dizi film çektiği için, senaryolara müdahale etmediği için, birilerinin talimatlarına uymadığı için tarihe geçmiştir. Bu kararı veren hakim de tarihe geçmiştir. Bugün itibariyle sulh ceza hakimliğine itiraz edeceğiz" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir