162 yolculu Air Asia uçağı kayboldu

Endonezya'dan Singapur'a gitmekte olan Air Asia Havayollarına ait içinde 162 kişi bulunan uçakla irtibatın kesildiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Endonezya Ulaştırma Bakanlığının açıklamasında, uçağın Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, arama çalışmalarının Singapur, Avustralya ve Malezya ile ortak yürütüldüğü kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla da aramanın Java Denizi üzerinde devam ettiğini belirterek hava kararmadan sonuca ulaşmayı umduklarını söyledi.

Bu arada yaklaşık 10 saattir haber alınamayan uçaktaki yolcuların yakınları Surabaya'daki havaalanına akın etti.

Asya'da ekonomik fiyatıyla en çok tercih edilen havayolu şirketlerden Airasia ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir kaza rapor edilmediği belirtiliyor. 

Surabaya Adası'ndan Singapur'a gitmekte olan yolcu uçağıyla yerel saatle 07.24'te irtibat kesilmişti. Uçakta 155 yolcu ve 7 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Çalışmalara ara verildi

İrtibatın kesildiği AirAsia Havayolları'na ait yolcu uçağını arama çalışmalarına ara verildiği bildirildi. 

Ulusal Arama ve Kurtarma Kurumu Başkanı F. Henry Bambang Sulistyo, "Havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarını şimdilik durdurduk. Yarın saat 06.30'da Avustralya, Malezya ve Singapur'un yardımlarıyla daha detaylı bir çalışma yapacağız ve sonuç almaya çalışacağız" dedi. 

Uçaktaki yolcuların yakınları Surabaya'daki havaalanında beklemeye devam ediyor. 

Endonezya Ulaştırma Bakanlığı, uçağın Kalimantan ile Java Adası arasında bulunan Java Denizi üzerinde düştüğünün tahmin edildiğini açıklamıştı. 

Asya'da ekonomik fiyatıyla en çok tercih edilen havayolu şirketlerden AirAsia ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir kaza rapor edilmediği belirtiliyor.  

Malezya uçağı 10 aydır kayıp!

Malezya Havayolları'na ait 239 kişiyi taşıyan uçak, 8 Mart'ta Kuala Lumpur'dan Pekin'e giderken kaybolmuştu. Uçak aylar süren arama kurtarma çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. Kayıp Malezya uçağını bulmak için birçok ülke ortak aramalara katılmıştı.

Olay, modern havacılık tarihinin en büyük gizemlerinden biri olarak nitelendirilmiti.