'17 Aralık' dosyası resmen kapatıldı

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Aralarında Rıza Sarraf, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da bulunduğu '17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk' soruşturmasının takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi.

Doğan Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan haberde,"Takipsizliğe yapılan itirazın reddi ile 53 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı kesinleşti" denildi.
              
DHA haberinde dosyanın tek müştekisi olan eski Fatih Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan İnce'nin, 10 Kasım tarihinde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı Ekrem Aydıner tarafından verilen takipsizlik kararına itiraz ettiği belirtildi.
              
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyon ile işadamı Rıza Sarraf, eski bakan Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in de aralarında bulunduğu 53 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında Barış Güler, Rıza Sarraf, Kaan Çağlayan’ın da bulunduğu bazı kişiler bir süre tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve daha sonra serbest bırakılmışlardı.
              
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Aydıner, geçtiğimiz aylarda 53 kişi hakkında takipsizlik kararı vermişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir