"18 madencinin yeri sabit değil"

Karaman'ın Ermenek ilçesinde maden ocağını su basması sonucu mahsur kalan 18 madenci için yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Bakan Yıldız, adım adım ilerlendiğini belirterek, "18 işçi kardeşimizin yeri bize göre sabit değil" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARAMAN - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesinde mahsur kalan 18 madenci için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, mahsur kalan 18 işçi ile arama kurtarma ekipleri arasında ne kadar mesafe kaldığıyla ilgili soru üzerine, "Oradaki 18 işçi kardeşimizin yeri bize göre sabit değil. Su baskını oluştuğu zamandaki yeri belli ama hangi su hareketiyle karşılaştıklarını bilmediğimiz için bunu tahmin etmek de çok güç. O yüzden bize göre yerleri sabit değil ki mesafelerini ve ne kadar zamanda onlara ulaşabileceğimizi söyleyebilelim. Bir kısım tahminlerimiz var ama o tahminlerimizi ancak aşarak desteklememiz gerekiyor" dedi. 

Bakan Yıldız, "Gerek Soma'da gerekse burada (Ermenek'te), bunun bir afet olmadığını, afet değilse burada bir kusurun olduğunu, kusurun ister özel sektör ister kamudan, nereden olursa olsun mutlaka bir karşılığının bulunması lazım geldiğini her vesileyle söylüyoruz. Bu konunun hem dünyevi ceza, adli ve idari soruşturma yanlarının olduğunu hem de uhrevi yanlarının olduğuna inandığımız için tüm açıklığıyla ve şeffaflığıyla davranıyoruz. Bu konuda herhangi birini koruyup kollamamız söz konusu olmaz. İster özel sektörden olsun ister kamudan olsun" dedi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir