"2014 Sirha İstanbul" Fuarı başladı

Yiyecek, içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masa üstü takımı, kahve, pastacılık, fırıncılık, gıda ve ekipmanları gibi alanlardan geniş bir katılımcı profilinin yer alacağı fuar başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yiyecek, içecek, mutfak ve otel ekipmanları, masa üstü takımı, kahve, pastacılık, fırıncılık, gıda ve ekipmanları gibi alanlardan geniş bir katılımcı profilinin yer alacağı "2014 Sirha İstanbul" Fuarı başladı. 

İstanbul Kongre Merkezi'nde ünlü şeflerin ulusal ve uluslararası gastronomiyi tanıtacakları fuara, yurt içi ve komşu ülkelerden 10 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.  

Fuar kapsamında Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek pastacılık yarışmasında, 4 Türk pasta şefi, genç yeteneklere ziyaretçiler önünde ustalık dersi verdi. Açılış gününün akşamında sonucu belli olacak yarışmanın kazananı, Türkiye'yi temsilen Ocak 2015'te organize edilecek "Coupe du Monde de la Patisserie Dünya Finali"ne davet edilecek.  

Anadolu'nun Lezzet Envanteri fuarda 

Fuarda, özellikle yabancı ziyaretçilerin sergilenen Anadolu'nun yerel ürünlerini tatması amaçlanıyor.  

Fuarın bu bölümünde, Kuntra Üzümü, Karalahna Üzümü, Foça Karası Üzümü, Çavuş Üzümü, Hırsız Çalmaz Kavunu, Divle Obruk Peyniri, İsli Çerkez Peyniri, İzmir Tulumu, Kargı Tulumu, Kars Eski Kaşarı, Türkmen Saçak Peyniri, Van Otlu Peyniri, Kastamonu Pastırması, Çamlıhemşin Karakovan Balı, Yanık Yoğurt, Bileki Ekmeği, Erkence Sızman Zeytinyağı, Hurma Zeytin, Peksimet, Sakızlı Tarhana, Bastırık, Çam Sakızı, Kuru Kaymak, Pancar Pekmezi, Tunceli Sarımsağı ve Türk Çayı gibi Anadolu'ya has ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir