250 girişimci arasından seçildi akolsüz karaoke kafesini açtı

İTO, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Coca-Cola ortaklığı ile hayata geçirilen 'Fikrim Artık İşim' Programı girişimci kadınların iş fikirlerini hayata geçirmeye devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu ve Coca-Cola ortaklığı ile geçtiğimiz Mart ayında hayata geçirilen 'Fikrim Artık İşim' Programı'nda ipi göğüsleyen iki kadın girişimciden Türkan Kanbur,  'alkolsüz karaoke kafe' projesini Cafe Detone adıyla Ümraniye'de açtı. Projenin diğer girişimcisi Selnur Aysever de bir süre önce ekolojik gezici pazar projesini Ekobüs adıyla hayata geçirmişti. Proje kapsamında her iki kadın girişimciye de 50'şer bin liralık hibede bulunulmuştu. 

Projeye Ümraniye'den başvuran ve 250'ye yakın girişimci arasından seçilen Türkan Kanbur'un projesi, Cafe Detone'nin açılışı 20 Mayıs'ta gerçekleştirildi. Açılışa TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal ve Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Başkanı Galya Frayman Molinas da katıldı.

Karaokeli kına gecesi

Kadınların çalışma hayatına sağlam adımlarla katılmalarını sağlayacak bir model üretmek ve tüm kadınların örnek olmasını sağlayacak başarı öyküleri elde etmek amacıyla hayata geçirilen "Fikrim Artık İşim" programının ilk meyvelerinden biri olan Cafe Detone ailelerin ve kadınların rahat vakit geçirebilecekleri bir mekan olarak dikkat çekiyor. Türkan Kanbur, kına geceleri, kadınlara özel 'gün' buluşmaları, doğum günü ve mezuniyet kutlamaları gibi kadınlara özel ya da aile toplantılarıyla da karaoke eğlencesini, Cafe Detone'nin sıcak ve rahat ortamında gerçekleştiriyor. Cafe Detone'de her gün karaoke seansı var, ayrıca özel organizasyonlar sırasında kadınlar ve aileler, Türkan Kanbur'un hazırladığı özel menüler ve karaoke eğlencesi ile nezih ve rahat bir ortamda keyifli vakit geçirebiliyorlar.

Sürdürülebilir sonuçlar elde etmeyi amaçlayan program kapsamında, kadınların başarılı girişimciler olarak tutunmalarına kadar geçen sürede de aldıkları danışmanlık desteği sürecek. Türkan Kanbur Cafe Detone iş projesinin kuruluş aşamasında olduğu gibi sonrasında da Coca-Cola International Stratejik Planlama Direktörü Beyza Ergen'den danışmanlık almaya devam edecek .

Hedef yeni şubeler açmak

Açılışta konuşan Türkan Kanbur, "Bize hep 'Çok hayal kurma' derler, oysa hayal kurmak başarmanın yarısıdır. Ben hayal kurdum ve başardım. Cafe Detone aileleri hedefliyor. Ama özellikle kadınlar için rahatça vakit geçirebilecekleri bir eğlence mekanı eksikliği vardı. Müzik, günlük hayattaki stresi atabilmek için çok önemli. Karaoke kafe fikrim, işte bu ihtiyaçtan doğdu. Fikrim Artık İşim Programı kapsamında KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifikası ve projemi gerçekleştirmek için gerekli birçok eğitimi aldım, fikirlerimizin iş olarak gerçekleşmesi, bu eğitimler ve bize verilen mentorluk desteği ile oldu. Bundan sonra İstanbul'da farklı ilçelerde de karaoke kafeler açmak ve daha fazla kadına ulaşmayı istiyorum" dedi.

Molinas: Kadın Girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz

Cafe Detone açılışına katılan Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, "Coca-Cola olarak kadın girişimciliğini destekliyor ve bu kapsamda çeşitli projelere imza atıyoruz. 'Fikrim Artık İşim' Programı ile kadın girişimci adaylarının özgüvenlerini güçlendirmeyi ve iş dünyasına aktif katılımlarına katkı sağlamayı ve onların ekonomik refahlarını iyileştirmeyi amaçladık. Bugün görüyoruz ki bir kadınımızın daha hayalini gerçekleştirdik ve iş hayatına yeni bir girişimci kazandırdık. Ne mutlu ki bugün burada Cafe Detone'nin açılış heyecanını yaşıyoruz. Şirketimizin 2020 planlarında kadın girişimciliğine özel önem veriliyor, Coca-Cola'nın hedefi 2020 yılına kadar tüm dünyada 5 milyon kadın girişimciyi iş hayatına katmak. Biz de bu önem doğrultusunda "Fikrim Artık İşim" Programı'nı daha da ilerletmeyi hedefliyoruz." dedi.

Cafe Detone açılışında konuşan TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal ise; "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nin kadın girişimci adaylarına iş kurma imkanını verdiğini bugün hep birlikte gördük. Proje çalıştayına katılan 250 kadın, uzmanlar eşliğinde aldığı eğitim sonucunda fikirlerini olgunlaştırarak hayata geçirme fırsatı elde ettiler. Kadın girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmesine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.