292 bin çocuk çalışıyor!

CHP'li Tanrıkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, 6-14 yaş grubunda 292 bin çocuğun çalıştığı bilgisini paylaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 6-14 yaş grubunda 292 bin çocuğun çalıştığını açıkladı. Çalışma Bakanı, emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişi sayısının da 1 milyon 132 bin 422 olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın verdiği yanıt, çocuk işçiliğindeki tabloyu ortaya çıkardı. 

Çalışma Bakanı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan 2012 Çocuk İşgücü Anketine göre 6-14 yaş grubunda çalışan çocuk sayısının 292 bin, istihdam oranının 6-14 yaş grubunda yüzde 2,6 olarak belirlendiğini açıkladı. 

Yol haritasını açıkladı

Çalışma Bakanı şöyle dedi: 

“Ülkemizde çocuk işçiliğinin temel nedenlerinden biri de ‘geleneksel bakış açısı’ dediğimiz, çocuk işçiliğini önlemeye ilişkin bir algının olmayışıdır. 

Yaptığımız çalışmalarda toplumun daha geniş kesimlerini hedefleyen rehberlik edebilecek yayınlar yapılmasına özen gösterilerek ‘çocuk işçiliğinin’ kabul edilemez olduğunun tüm toplum kesimleri tarafından anlaşılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır.” 

1 milyon 132 bin emekli çalışmaya devam ediyor

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz’ün de soru önergesini yanıtlayan Çalışma Bakanı, 2013 yılı Ağustos ayı itibarıyla emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden kişi sayısının 1 milyon 132 bin 422 olduğunu söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir