'2B arazilerin bedelsiz satışına yönelik çalışma yok'

HDP İstanbul vekili Tüzel'in soru önergesini yanıtlayan Şimşek, taşınmazların emlak vergisine esas asgari m2 birim bedelleri üzerinden veya bedelsiz satışına yönelik çalışma bulunmadığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2B taşınmazlarının bedelsiz satışına yönelik bir çalışmanın bulunmadığını açıkladı. 

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel soru önergesinde, 2B arazilerinin kullanıcılarına bedelsiz olarak verilip verilmeyeceğini sordu. 

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, taşınmazların emlak vergisine esas asgari m2 birim bedelleri üzerinden veya bedelsiz satışına yönelik bir çalışma bulunmadığını bildirdi. 

Maliye Bakanı, 2/B taşınmazlarından imar planında kamuya ayrılan kısımların (yol, yeşil alan, park gibi) terki de yapılarak ve satışa esas bedelleri hesaplanırken terk edilen bu kısımların bedelinin satış bedelinden düşürüldüğünü belirtti. 

Bakan Şimşek, “proje alanı” içerisinde kalan 2/B taşınmazları hakkında yürütülen işlemlerde herhangi bir proje durdurma kararı bulunmadığını ifade ederek, “Proje alanı olarak belirlenen sahalarda kalan 2/B taşınmazları proje sahibi idarelere devir çalışmaları devam etmekte olup, bu alanlardaki işlemler proje sahibi idarelerce yerine getirilecektir” dedi. 

Tüzel’in, “400 m2’den büyük olan, barınma ve tarımsal amaçla kullanılmayan boş 2/B arazilerin ağaçlandırılarak yeniden ormana kazandırılması yönünde bir çalışmanız var mı?” sorusuna da Maliye Bakanı, şu yanıtı verdi: 

“6292 sayılı kanunun kapsamında, kullanıcı olmadığı veya satın alma talebi bulunmadığı için satışı gerçekleştirilemeyen taşınmazlar tapu kayıtlarındaki belirtmeler terkin edilerek, genel hükümlere göre değerlendirilecektir.”

Bu konularda ilginizi çekebilir