'3. köprüye 10 metre kaldı'

3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kesimin kaldığını belirten Ulaştırma Bakanı, "Muhtemelen perşembe günü 3. köprümüzün ilk tabliyesini atacağız. 29 Ekim 2015 itibarıyla açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" ded

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA Editör Masası toplantısında, ulaştırma, denizcilik ve haberleşme sektörleri ile gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

3. köprü çalışmalarına ilişkin detayları paylaşan Elvan, 3. köprünün kulelerinin 312 metreye ulaştığını, tamamlanması için 10 metrelik kesimin kaldığını belirterek, "Bu hafta içerisinde, muhtemelen perşembe günü üçüncü köprümüzün ilk tabliyesini atacağız... Hedefimiz 29 Ekim 2015 itibarıyla üçüncü köprümüzün açılışını gerçekleştirmek" dedi.

 DHMİ, Koçoğlu İnşaat'ın 'ortak alımı' teklifini değerlendiriyor

Bakan Elvan, Çukurova Havaalanı projesini yürüten Koçoğlu İnşaat'ın iflas erteleme talebi üzerine de bir açıklama yaptı. Çukurova Havaalanı projesini çok önemsediklerini belirten Elvan "Bu işi alan firmanın finansal sıkıntıları var ve bazı yabancı firmalarla görüşme içerisinde. DHMİ'ye ortak alımı teklifinde bulundular, DHMİ de bunu değerlendiriyor, bu çerçevede bir karar vereceğiz" dedi.

Bakan Elvan'ın açıklamalarından bazı başlıklar şöyle:

TİB'i yeniden yapılandıracağız

-Başkanlık çok iyi niyetlerle kurulmasına rağmen zaman içerisinde maalesef belki oradaki çalışan personelin de kendi yetkilerini aşarak birtakım uygulamalara girmeleri, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığını zayıflattı ve yıprattı.

-Hükümet olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı tamamladık. Bu çalışmalarımızı inşallah kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız. TİB'in yeniden yapılandırılmasına yönelik adım atmış oluruz.

-Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz.

-Madenlerin bir kısmı kapandı. İşsiz olan kardeşlerimiz var. Madende çalışıp da işsiz kalan kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimize bir yasayla ödeme yapacağız ancak bu yasal sürecin tamamlanmasına kadar geçen sıkıntılarının giderilmesine yönelik maddi yardımda bulunuyoruz.

Yılda ortalama 12 milyar lira demiryolu yatırımı 

Gelecek sene 8,5 milyar lira demiryolu yatırımı yapacağız. 2016'tan itibaren de yılda ortalama 12 milyar lira demiryolu yatırımı yapmayı planlıyoruz.

2015 yılı sonunda Bakü-Tiflis-Kars tren yolu hattımızı açmak istiyoruz. Ankara-İzmir YHT hattında 2015 yılında Turgutlu'ya kadar olan kesimin ihalesine çıkacağız.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın altyapı çalışmaları tamamlandı, üstyapı çalışmaları devam ediyor. Mart 2015 itibarıyla hizmete sunmak istiyoruz.

Bu konularda ilginizi çekebilir