35 milyon liralık ikinci ödemeyi yarın yapacak

Kampanyanın açıldığı 22 Ekim'den bu yana 22 bin tona yakın ürün alan birlik, yarın itibarıyla üreticilere iki dilimde 58 milyon lira ödemiş olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - 22 bin tona yakın ürün alımı gerçekleştiren Marmarabirlik, 35 milyon lira tutarındaki  ikinci taksit ödemeyi de yarın yapacak. . Marmarabirlik, böylece toplamda 58 milyon liralık ödeme gerçekleştirmiş olacak.
 
Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, yaşanan rekolte düşüklüğü sebebiyle üretici ortaklarının  bu yıl geçmiş yıllara göre gelir kayıpları yaşadığını söyleyerek politikalarına bir dizi değişikliğe gittiklerini belirtti. Ürün alım kampanyasını öne çektiklerini ve barem fiyatlarını açıkladıklarını aktaran Asa, yine ödeme takvimini kısa aralıklarla düzenleyerek üreticilere katkıda bulunmaya devam ettiklerini vurguladı. Bu kapsamda 23 milyon liralık ilk ödemenin 14 Kasım’da yapıldığını hatırlatan Hidamet Asa, "İkinci ödeme dilimi olan 35 milyon lira tutarındaki ödemeyi de yarın yapacağız. Toplamda 58 milyon liralık ödeme yapmış oluyoruz ki bu da kampanya döneminden itibaren aldığımız 98 milyon liralık ürün bedelinin yüzde 70’inin peşin olarak ödenmesi demektir" dedi.
 
"Rekolte beyanı doğru yapılmıyor"

Marmarabirlik’in kampanya başlamadan önce üretici ortaklarından kooperatifler aracılığıyla rekolte beyanlarını aldığını ama kampanya sürecinde bu beyanların doğruyu yansıtmadığını gördüklerini de söyleyen Birlik Başkanı Asa, kota uygulamasının önüne geçilebilmesi için  ortakların doğru beyanname vermelerinin şart olduğunu ifade etti. 2012-2013 ve 2013-2014  dönemlerinde ortakların kullandığı zirai ilaç ve gübre kredilerinin 1 yıl sonraya ertelendiğini anlatan Hidamet Asa, "Alım sonrasında yapılacak değerlendirmeler neticesinde önümüzdeki yıl üreticinin daha çok ihtiyaç duyacağı gübre ve zirai ilaç yardımlarının dağıtımı konusunda da birlik olarak hazırlık yapmaktayız" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir