4 bakanın önergesi perşembe görüşülecek

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş, CHP'nin verdiği 4, kendilerinin verdiği bir soruşturma önergesinin perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 4 eski bakan ile ilgili soruşturma önergelerinin 24 Nisan perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini belirterek, "Eski bakanlar isterse konuşabilir. Ama konuşup konuşmayacaklarına dair şu ana kadar bize gelen bir şey yok" dedi. 

Elitaş, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan, AB eski Bakanı Egemen Bağış, İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında verilen soruşturma önergelerinin görüşülmesi için Danışma Kurulu'nu 24 Nisan günü toplantıya çağıracaklarını söyledi.

Gizli oylama yapılacak

CHP'nin verdiği 4, kendilerinin verdiği bir soruşturma önergesinin 24 Nisan perşembe günü TBMM Genel Kurulu'nda  görüşüleceğini ifade eden Elitaş, bir tek komisyon kurulmasını düşündüklerini söyledi. Önergelerin tümünün görüşülmesinin 8-10 saat süreceğini kaydeden Elitaş, her önergenin ayrı ayrı görüşülüp, ardından gizli oylama yapılacağını bildirdi.  

"Eski bakanlar isterse konuşabilir"

Elitaş, önerge sahiplerinden biri ile 3 milletvekili ve isterse eski bakanın da 10'ar dakika süreyle konuşabileceğine işaret ederek, "Eski bakanlar isterse konuşabilir. Ama konuşup konuşmayacaklarına dair şu ana kadar bize gelen bir şey yok" dedi.

Kurulacak 15 kişilik komisyonda AK Parti'ye 9, CHP'ye 4, MHP ve BDP'ye birer milletvekili düştüğünü kaydeden Elitaş, üye bildirilecek milletvekillerinin daha önce konuyla ilgili görüş belirtmemiş olması gerektiğini,  bununla ilgili ayıklamayı Meclis Başkanlığı'nın yapacağını söyledi.