4 eski bakanla ilgili rapor Meclis'te

Dört eski bakan ile ilgili Yüce Divan oylamasını reddeden Meclis Soruşturma Komisyonu, raporunu Meclis Başkanlığı'na sundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dört eski Bakan ile ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu, raporunu  TBMM Başkanlığı'na sundu.  

Komisyon Başkanı Hakkı Köylü yaptığı açıklamada, raporu  saat 24.00'e doğru TBMM Başkanlığı'na gönderdiklerini  söyledi.

Köylü, "imha edilmesi gereken tapeler konusunda ne yapıldığı" sorusuna, CMK uyarınca tespit edilen 14 tapeyi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiklerini bildirdi.

Hakkı Köylü, "Barış Güler'e ait 13, Salih Kaan Çağlayan'a ait bir olmak üzere 14 tapeyi, dosyaları ve tapeleri çıkaran kaynak dosyanın  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda olduğu, bu kişilerle ilgili dinleme kararı oradan verildiği için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdik. Bunları imha etme yetki ve görevi İstanbul Başsavcılığı'na ait. Biz imha etmedik, yetki ve görevin orada olduğunu belirttik. Bu tapeler, babalarıyla yaptıkları konuşmalardır. CD'lerde başka konuşmalar olduğu için onları ayırma imkanımız yok. O nedenle CD'leri göndermedik, dosyada kaldı" diye konuştu. 

"Zaman bulamadık"

Raporun, ekler ve dosyalar hariç, yaklaşık 190 sayfa olduğunu kaydeden Köylü, CHP ve MHP'li üyelerin verdiği muhalefet şerhlerini zaman bulamadıkları için inceleyemediklerini söyledi. 

Komisyon'un son toplantısını 5 Ocak Pazartesi günü yaptığını hatırlatan Köylü, 6 Ocak'ta rapor yazımına başladıklarını ve dört günde tamamlayabildiklerini belirtti.

Kendisine "Hukuku bir tarafa koyarsanız, karara vicdanınız elverdi mi?" şeklinde soru yöneltildiğini ifade eden Köylü, "Bu çok saçma. Hukuk bir tarafa koy deyince, buna hiç başlamamak lazım. Böyle soru olur mu? Bu işin temelinde hukuk var. Hukuka uygun olacak" dedi.

Komisyon, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ile Erdoğan Bayraktar'ın Yüce Divan'a gönderilmesine gerek görmemişti. Karar, 5 muhalefet milletvekilinin oyuna karşı, 9 AK Parti'li üyenin oyuyla alınmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir