5. Eurasia Rail Fuarı İstanbul'da başlıyor

Uluslararası demiryolu, hafif raylı sistemler, altyapı ve lojistik fuarı "Eurasia Rail", 5-7 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Tüvasaş, Tüdemsaş ve Tülomsaş, KOSGEB ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından desteklenen fuarın 5.'si gelecek yıl mart ayında düzenlenecek. 

Alanında dünyanın 3. büyük  demiryolu fuarı olma özelliğini taşıyan fuar, 2011 yılından beri Türkel Fuarcılık AŞ tarafından organize ediliyor. Konferans ve seminer programlarıyla da kamu ve özel sektörden önemli isimleri ağırlayan fuar, sektördeki önemli gelişmeleri, son teknolojileri, yeni ürünlerin tanıtımlarını, büyük firma ve kurumları İstanbul'da tek bir platformda topluyor. 

2012 yılında Uluslararası Fuarlar Birliği (UFİ) tarafından "Uluslararası Fuar" statüsü alan Eurasia Rail, bu yıl da sektörün tüm kuruluş ve firmalarını fuarda bir araya getirip, katılımcılara yeni iş geliştirme ve yatırım fırsatlarını uluslararası platformda sunuyor.  

Almanya, Çek Cumhuriyeti, İran, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya ve Fransa'nın her yıl milli katılım pavilyonlarıyla iştirak ettiği fuara, bu yıl 25 farklı ülkeden 300 firma katılmış, 50 ülkeden 17 binin üzerinde sektör profesyoneli ziyaret etmişti. 

Ulaştırma sektörüne  2023 yılına kadar yapılacak 350 milyar dolarlık yatırımın 45 milyar dolarlık kısmının demiryollarına tahsis edilmesi ve 13 bin kilometre demiryolu yapılarak toplam 25 bin kilometre demiryoluna ulaşılması planı, fuarın önemini artırıyor. Türkiye'de Marmaray Projesi ve devam eden Yüksek Hızlı Tren yatırımları ve üzerinden geçecek demiryolu sistemiyle bu alanda sayılı projelerden 3. köprü, raylı sistem vizyonunun ne kadar ciddi ele alındığını gösteriyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir