7 ilde ön hasar çalışmaları başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Yozgat, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kayseri, Çorum ve Kırıkkale'de 30-31 Mayıs ile 1 Haziran'da meydana gelen dolu afeti nedeniyle bahçelerde ön hasar tespit çalışmaları başlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Yozgat, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kayseri, Çorum ve Kırıkkale'de  30-31 Mayıs ile 1 Haziran 2014 tarihlerinde meydana gelen dolu afeti nedeniyle hububat, ayçiçeği, şeker pancarı, meyve ve sebze bahçelerinde ön hasar tespit çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 30-31 Mayıs ile 1 Haziran 2014 tarihlerinde Yozgat, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kayseri, Çorum ve Kırıkkale'deki dolu afeti nedeniyle hububat, ayçiçeği, şeker pancarı, meyve ve sebze bahçelerinde hasar meydana geldi. 7 ilde toplam 1 milyon 332 bin dekar alanın afetten etkilendiğini tespit eden Bakanlık İl Müdürlükleri ön hasar tespit çalışmalarına başladı.

Söz konusu illerdeki dolu afeti 5363 sayılı Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında olup sigorta yaptıran üreticilerin arazilerinde TARSİM tarafından ön hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Doludan etkilenen üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden aldıkları kredi borçları "Çeşitli Afetler Nedeniyle Zarar Gören Gerçek veya Tüzel Kişi Üreticilerin TC Ziraat Bankası AŞ ve Tarım Kredi Kooperatiflerine Olan Düşük Faizli Kredi Kullandırılmasına İlişkin Bakanlar Kurulu Kararları Kapsamındaki Kredi Borçlarının Ertelenmesine Dair Karar" kapsamında 1 yıl süreyle ertelenecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir