ABank, 39.6 milyon lira kâr açıkladı

2014 yılının ilk yarısında 39.6 milyon TL net kar açıklayan banka yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe göre 6 kat fazla net kâr elde etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çoğunluk hissesi Commercial Bank of Qatar’a (CBQ) ait olan ABank 30 Haziran 2014 tarihli konsolide olmayan finansal tablolarını açıkladı. Finansal verilere göre ABank özellikle yılın ikinci çeyreğinde sektör ortalamasının çok üzerinde özkaynak karlılığı (yüzde 22.8) yaratarak yılın ilk yarısını 39.6 milyon lira net kârla tamamladı. Bankanın aktif büyüklüğü haziran itibariyle 10.6 milyar TL’ye yükseldi.

Yılbaşından bugüne ABank’ın nakit kredilerdeki büyüme oranı, yüzde 10.3 olarak gerçekleşti. ABank, mevduatta da yılın ilk yarısında yüzde 12.4’lük artışla büyüme sağladı. ABank’ın sermaye yeterlilik oranı ise 2013 yıl sonuna ve 2014 ilk çeyreğine kıyasla artarak yılın ilk yarısında yüzde 14.9’a ulaştı.

ABank Genel Müdürü Meriç Uluşahin, açıklanan finansal tablolara ilişkin değerlendirmesinde “Yılın ilk yarısında başarılı bir performans gösterdik.  Ana sermayedarımız CBQ’nun da desteği ile son dönemde gerçekleştirdiğimiz Eurobond ihracı ve öncesinde imzalanan sendikasyon kredimiz başarılı bir yolda yürüdüğümüzü göstermektedir. Önümüzdeki dönemde, hem CBQ’nun hem de Anadolu Grubu’nun gücünü arkamıza alarak başarılı projelere imza atacağız” dedi.

ABank’ın başarısını istikrarlı şekilde sürdüreceğini belirten Uluşahin, “Gelecek dönemde sektörde daha ön planda olacağız. ABank, Klasik anlamdaki bireysel bankacılıkta pozisyonlanmamış, daha çok ticari ve kurumsalda güçlü bir banka ancak önümüzdeki dönemde Teknoloji altyapısını güçlü kullanarak perakende de özellikle küçük işletmeler üzerinden büyümeyi ve bu işletmelere de değer yaratmayı hedefliyoruz. “Mutlu Bankacılık” sloganına uygun olarak müşteri memnuniyetine önem vermeyi sürdüreceğiz” dedi. Uluşahin, “Yeni ürünlerimiz ve hizmet kalitemizle sektörde fark yaratmaya devam edeceğiz. ABank, yeni yapılanması ve hedefleri ile sektörde önemli bir role sahip olacak” şeklinde konuştu.