ABD Ebola için Afrika'ya desteğini artırıyor

ABD Batı Afrika'da hızla yayılan Ebola virüsüyle mücadele için bölgeye 3 bin asker gönderecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Washington'dan yapılan açıklamada yeni birliklerin Liberya'nın başkentinde kurulacak olan üs aracılığıyla yönetileceğini söyledi.

BBC'de çıkan habere göre, Washington'un ayrıca Batı Afrika'da 17 tedavi merkezi kurmayı hedeflediği ve binlerce sağlık çalışanına eğitim vereceği belirtiliyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ebola'yla mücadele planının detaylarını bugün açıklaması bekleniyor.

ABD Başkanı daha önce Batı Afrika'daki Ebola virüsü salgınını 'ulusal güvenlik krizi' olarak tanımlasa da yeterince tedbir almamakla eleştirilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü Batı Afrika'da 4 bin 784 Ebola vakasıyla karşılaşıldığını ve 2 bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini söylüyor.

Obama'nın bugünkü açıklamasını Atlanta eyaletindeki salgın hastalıkları kontrol altına alma merkezinde yapması bekleniyor.

Ebola salgınından en çok etkilenen ülkeler olan Liberya ve Sierra Leone'nin salgınla başa çıkabilmesi için en az 600 doktora daha ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Ayrıca hastalarla ilgilenecek sağlık görevlilerinin sayısının da yetersiz olduğu ifade ediliyor.

Obama yönetimi Ebola ile mücadelede kullaılmak üzere 88 milyon dolarlık bir mali paket hazırlamış ve Kongre'den bu paketi onaylamasını istemişti.