ABD hisseleri günü yükselişle tamamladı

ABD hisseleri, Çin Merkez Bankası'nın teşviği artıracağı söylentilerinin emtia fiyatlarında ralli getirmesi ile günü yükselişle tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD hisseleri, Çin Merkez Bankası'nın teşviği artıracağı söylentilerinin emtia fiyatlarında ralli getirmesi ile günü yükselişle tamamladı.

Petrol ve doğal gaz üreticilerinin endeksi yüzde 1.4 ile Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki tüm sanayi gruplarının yükselişine öncülük etti. Humana Inc., yeniden hisse alımı için 2 milyar dolarlık bir plan açıklamasının ardından, yüzde 3.7 değer kazandı. Zillow Inc. Stephens Inc.'nin hisse alımı tavsiyesi üzerine, yüzde 6.1 sıçradı. Wynn Resorts Ltd., Macau'daki işçi protestolarının gelirlerini etkileyeceğini endişeleri ile geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek New York saati ile 16:00'da 1,998.98 puan ile günü tamamladı. Dow Jones Industrial Average endeksi 100.83 puan veya yüzde 0.6 çıkışla 17,131.97 puan oldu. Uzmanlar, piyasaların yarın bitecek Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı kararlarına ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın basın açıklamasına odaklandığını belirtiyor.