ABD'de sanayi üretimi arttı

ABD'de mart ayında sanayi üretimi arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON  - ABD'de sanayi üretimi mart ayında yüzde 0,7 artarken, kapasite kullanım oranı da şubat ayına göre 0,4 puan artışla yüzde 79,2'ye yükseldi. 

Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı mart ayında beklentilerin üzerinde arttı. Mart ayında sanayi üretimi yüzde 0,5'lik beklentiye karşın yüzde 0,7 artarken, kapasite kullanım oranı yüzde 78,7'lik beklentinin üzerine çıkarak yüzde 79,2 olarak gerçekleşti. Bu sonuçlarla sanayi üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,8 artmış oldu. 

Sanayi üretiminde mart ayında meydana gelen yükselişte, dayanıklı tüketim malları ve madencilik sektörlerinde görülen artış etkili oldu. İlk çeyrek itibarıyla sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 4,4 oranında artış göstermiş oldu. 

Bu arada şubat ayına ait sanayi üretimi artışı yüzde 0,6'dan yüzde 1,2'ye, kapasite kullanım oranı da yüzde 78,4'den yüzde 78,8'e revize edildi. 

Uzmanlar, sanayi üretiminde ve kapasite kullanımındaki artışların, Fed'in bu ay sonu yapacağı Federal Açık Piyasalar (FOMC) toplantısı öncesi ekonomide iyimserliği artırdığı görüşünde. 

Bu konularda ilginizi çekebilir