AB'de hanehalkı tasarrufları değişmedi

Avrupa Birliği'nde (AB) hanehalkı tasarrufları bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine oranla yüzde 10,6'da sabit kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Euro bölgesinde bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine oranla hanehalkı tasarrufları yüzde 13'te, Avrupa Birliği'nde (AB) ise yüzde 10,6'da sabit kaldı. 

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) açıklamasına göre, bu yılın ilk çeyreğinde mevsimsellikten arındırılmış hanehalkı tasarruflarında değişim kaydedilmedi.

Hanehalkı tasarruf oranı, 18 üyeli Euro bölgesinde geçen yılın son çeyreğinde yüzde 13 olurken, bu oran bu yılın ilk çeyreğinde de değişmedi. Söz konusu oran aynı dönemde 28 üyeli AB'de de yüzde 10,6'da sabit kaldı.

Hanehalkı yatırım oranları ise her iki bölgede de düşük seviyelerde gerçekleşti. AB'de hanehalkı yatırım oranı yılın ilk çeyreğinde 2013 yılının son çeyreğine kıyasla değişmedi ve yüzde 7,9 oldu. Söz konusu oran Euro bölgesinde ise geçen yılın son çeyreğinde yüzde 8,4 iken, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8,5'e yükseldi.

Aynı dönemde Euro bölgesinde kişi başına düşen hanehalkı reel gelirleri ve hanehalkı kişi başı reel tüketim oranında da değişiklik görülmedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir