AB'den Suriye yaptırım listesine ekleme

B'nin Suriye rejimine destek verdiği gerekçesiyle yaptırım kararı aldığı 3 kişi ve 9 şirketin isimleri AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Birliği'nin (AB), Suriye rejiminin sivillere uyguladığı şiddete dayalı baskı politikasına taraf olduğu ya da rejime destek verdiği gerekçesiyle yaptırım listesine ekleme kararı aldığı 3 kişi ve 9 şirketin isimleri AB Resmi Gazetesi'nde yayımlandı. 

AB kararına konu olan birey ve şirketlere uygulanacak yaptırımlar, AB ülkelerine seyahat yasağı ve Birlik ülkelerindeki malvarlıklarının dondurulması önlemlerinden oluşuyor. 

AB ülkelerindeki malvarlıklarının dondurulmasına karar verilen 9 şirket arasında Beyrut merkezli Oceans Petroleum Trading ve Mısırlı Tri Oceans Trading adlı petrol şirketleri dikkati çekti. İki şirket de Suriye rejimine destek olmak ve gizlice petrol temin etmekle suçlanıyor. 

Bu iki şirketin yanı sıra Suriye Savunma Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar, rafineri şirketleri, bir bilim ve teknoloji enstitüsü, bir laboratuvar ve  enerji alanında faaliyet gösteren bir firma da listeye eklendi. 

Seyahat yasağı kapsamına alınan üç isim ise ekonominin çeşitli alanlarında faaliyet gösteren Akkad Grubu'nun yöneticisi işadamı Haşim Enver el Akkad, Suriye ordusu komutanlarından Süheyl Hasan ve Suriye Bilimsel Çalışmalar ve Araştırma Merkezi Genel Müdürü Amr Armanazi oldu. 

Yeni eklemelerle AB'nin Suriye'de yaptırım uyguladığı birey sayısı 192'ye, şirket sayısı ise 62'ye yükseldi.