AB’den Suriyeli sığınmacılar için yardım paketi

AB, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için yardım paketi hazırladı. Paketle sığınmacılara orta vadede temel eğitim, sağlık, hizmetlere erişim ve mesleki eğitim desteği verilmesi öngörülüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BRÜKSEL - Avrupa Birliği, Türkiye'deki 1,5 milyonun üzerindeki Suriyeli sığınmacı için yardım paketi hazırladı. 

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin Türkiye danışmanı Giles Portman, Avrupa Parlamentosu'nun ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu'ndaki konuşmasında, hazırladıkları "hatırı sayılır" yardım paketini Türk makamlarının dikkatine sunduklarını söyledi. 

Portman, "AB (Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için) hatırı sayılır ilave yardım paketi hazırladı ve görüşünü almak için Türkiye'ye sundu. Paketi onaylayıp uygulamaya başlamak için Türk tarafının reaksiyonunu bekliyoruz" dedi. Portman, hazırladıkları yardım paketiyle kamplarda ya da farklı şehirlerde yaşayan Suriyeli sığınmacılara orta vadede temel eğitim, sağlık, hizmetlere erişim ve mesleki eğitim desteği verileceğini bildirdi. 

Türkiye'nin son dönemde 170 binden fazlası Kobani'den gelen toplamda 1,5 milyonu aşan Suriyeli sığınmacıları barındırmasının her açıdan cömertlik olduğunu belirten Portman, Suriye krizine Türkiye'nin gösterdiği insani tepkinin takdir edilmesi gerektiğini ifade etti.