Abdi İbrahim Avrupa atağını yeni ilacıyla sürdürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

 
 
İSTANBUL - Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim, çevre ülkelerdeki büyüme hedefi dahilinde büyük bir başarıya ulaşarak; astım ve alerjik rinit tedavisinde kullanılan dünyadaki satışları 7 milyar USD'yi aşan bir molekülün ilk eş değerini İngiltere, Hollanda ve Belçika'da Abdi İbrahim markasıyla 26 Şubat'ta piyasaya sürüyor.
 
Geçtiğimiz sene bir asrı geride bırakan Abdi İbrahim, 2011 yılında 5 Avrupa ülkesinde 2 hipertansiyon ürünü için dünyanın en büyük eşdeğer ilaç firmalarından Mylan ile yaptığı lansmanlara bir yenisini daha ekliyor. 
 
Astım ve alerjik rinit tedavisinde kullanılan lider bir ürününü 8 ülkede 7 müşterisi ile beraber ilk eşdeğer ilaç olarak pazara veren Abdi İbrahim, İngiltere, Hollanda ve Belçika'da da kendi markasıyla bu ilacı tıbbın kullanımına sunuyor.
 
Bir ruhsat da Kanada'dan
 
Uluslararası pazarlarda kazandığı başarılarına ara vermeden devam eden Abdi İbrahim, Avrupa ve Kanada'daki faaliyetlerine, aldığı ruhsatlarla değer katmayı sürdürüyor. 
 
Kanada'nın 700 milyon USD'yi aşan satış ile dünyanın en büyük ikinci pazarı olduğu kolestrol düzenleyicisi bir ürünü için Aralık ayında ruhsat alan Şirket, 17 Avrupa Birliği ülkesinde de farklı ürünler için ruhsatlandırma çalışmalarına devam ederken, bu pazarlarda 2015 yılında yaklaşık 11 milyon USD ciro hedefiyle faaliyet gösteriyor.
 
Hedef çevre ülkelerde büyümek
Abdi İbrahim'in global pazarda 30'a yakın lisansörle işbirliği içinde bulunduğunun altını çizen Abdi İbrahim CEO'su Candan Karabağlı “Geçtiğimiz yıl asırlık şirketler arasında yerini alan şirketimizin 10 yıllık stratejisini belirlediğimiz Vizyon 2021'de belirttiğimiz sürdürülebilir liderlik ve küresel oyuncu olma hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Türk ilaç pazarının öncü ve yenilikçi firması olarak uluslararası pazarlardaki başarılarımızı ve işbirliklerimizi ara vermeden sürdürüyor, global pazardaki payımızı artırmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda; uluslararası pazarlarda genişleme stratejimizi çevre ülkelerde büyümek olarak ortaya koyduk. Önümüzdeki dönemde MENA, CIS ve Balkanlar'da gösterdiğimiz faaliyetleri sürdürürken Avrupa ve Kanada'ya ihracatımızı artıracağız” dedi.
Türk ilaç sektörünün lider firması Abdi İbrahim'in, Kazakistan'ın en büyük ilaç şirketlerinden Global Pharm'ın % 60 hissesini satın alması ve Bosna-Hersek'in en büyük ilaç üreticisi konumunda olan Bosnalijek ile gerçekleştirdiği işbirliği Abdi İbrahim'in uluslararası pazarlarda attığı adımların önemini artırıyor.
Abdi İbrahim,  2011 yılında, Avrupa sağlık otoriteleri tarafından akredite edilmiş tesislerinde ürettiği iki eşdeğer hipertansiyon ürününü Fransa, Almanya, Hollanda ve İtalya'da aynı anda pazara sunmuş ve sektörde ilk kez bu kadar farklı form ve dozdaki ürünlerinin ihracatını birden fazla Avrupa Birliği ülkesine gerçekleştirmişti.