Afrikalı iki genç girişimci Rolex 2014 ödülüne layık görüldü

Ruandalı Nsengimana turna kuşunun korunması programı, Kamerunlu Arthur Zang tıbbi amaçlı tablet bilgisayar projesinden dolayı ödüle layık görüldü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YAUNDE  - Afrikalı iki genç, projelerinden dolayı Rolex 2014 girişimcilik ödülüne layık görüldü. 

Ruandalı Oligier Nsengimana turna kuşunun korunması programı, Kamerunlu Arthur Zang da tıbbi amaçlı tablet bilgisayar projesinden dolayı ödül aldı. 

Londra'daki Kraliyet Bilimler Akademisi'nden yayımlanan açıklamada, iki genç Afrikalının 8 uzmandan oluşan uluslararası bir jüri tarafından dünya genelinde 1800 aday arasından seçildiği vurgulandı. 

Afrikalıların ödül alan 30 yaş ve altındaki 5 kişinden 2'si olduğu belirtildi.  

"Girişimci ruhuna sahip oldukları ve teknolojiyi yenilikçi teknoloji kullanabilme becerileri tescil edilen" 5 gencin her biri projelerini hayata geçirmek için 41 bin avro ödül kazandı. 

Girişimcilerin en genci Arthur Zang'ın (26) icat ettiği Afrika'nın ilk tıbbi amaçlı tablet bilgisayarı, kırsal kesimlerde yaşayan kalp hastalarının test sonuçlarını cep telefonu aracılığıyla uzmanlara iletebilmesini sağlıyor. 

Nsengimana (30) ise ülkesinde zenginlik ve uzun ömrün simgesi olan ancak güzel görünümü nedeniyle doğadan koparılan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan turna kuşunun yetiştirilmesi konusundaki çabalarından dolayı ödüle layık görüldü. 

Rolex'in yardım programları sorumlusu Rebecca Irvin, jürinin her adayın somut bir soruna çözüm bulma isteğinden etkilendiğini, ödüle layık görülen 5 gencin örnek alınması gerektiğini, şirketin projelerin hayata geçerek dünyaya sunulmasına katkıda bulunmaktan gurur duyduklarını belirtti.  

Diğer ödül sahipleri Suudi Arabistanlı Hosam Zowawi (29), İtalyan Francesco Sauro (29) ve Hint Neeti Kailas (29).  

Para yardımının yanı sıra 5 genç girişimci, projelerinin reklam kampanyasından yararlanacak, bir Rolex marka saatin sahibi olacak ve Rolex Ödülü Jürisi üyesi olacak.  

 Kol saati ve aksesuarları üreten İsviçreli üretici firma Rolex, 2010'dan bu yana genç girişimcileri destekliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir