Saray Halı, Kurtköy'e Mia Busidence kuracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beykoz Konakları, Mia Park gibi projelere imza atan ve portföyünde 116 arazi bulunan Saray Halı Grubu, Kurtköy'de yatırım bedeli yaklaşık 25 milyon dolar olan yeni bir projeye start verecek. Toplam 47 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Mia Busidence'ın inşaatına eylül ayında başlanması planlanıyor. Projeyi grup bünyesinde faaliyet gösteren Namberg İnşaat gerçekleştirecek. Projenin hem konut, hem de ticari gayrimenkul olarak planlandığını açıklayan Namberg İnşaat Grup Koordinatörü Mehmet Arslan, Mia Busidence'ın üç ayrı bölümden oluşacağını kaydetti. Birinci bloğun içinde kapalı otopark, butik otel, poliklinik gibi 75 bağımsız bölümün olacağını aktaran Arslan, ikinci blokta da 36 mağaza ve deponun yer alacağını belirtti. Arslan, bunun yanında projede 104 adet bağımsız 1+1 homeofis ya da rezidansın yer alacağını da açıkladı. Arslan, "Hedef kitlemizi, bu bölgede ticari aktivitelerde görev alan insanların oluşturacağını düşünüyoruz" dedi. Arslan, şu an belirlenen metrekare fiyatlarının ticari alanlarda 2 bin 500-3 bin dolar, rezidanslarda bin 600-bin 700 dolar olarak açıkladı. Yaklaşık 15 ay önce hayata geçirilen grubun en önemli projelerinden Mia Park'ın yüzde 60'nın satıldığını kaydetti. Grubun 116 arazisi var Namberg İnşaat'ın sektörde yeni olmasına rağmen ortaklık yapısı itibariyle eski bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Arslan, "Beykoz Konakları, Rose Residence, Saray Grubu'nun bölge müdürlük binaları gibi ortakların daha önceden yatırımcı olarak hayata geçirdikleri projeler var" dedi. Namberg'in 4 ortaklı bir şirket olduğunu hatırlatan Arslan, şirket ortaklarının gerek kişisel, gerekse tüzel kişilik olarak Namber adına edindikleri 116 adet arazi bulunduğunu açıkladı. Bu nedenle arsa üretme gibi bir sıkıntılarının bulunmadığını dile getiren Arslan, arazi portföyünün yüzde 95'inin İstanbul'da yer aldığını kaydetti. AVM kurmayı istiyoruz Grup arazilerinin ağırlıklı olarak Kurtköy, Çekmeköy, Alemdağ ve Tepeören olmak üzere Anadolu Yakası'nda yer aldığını belirten Arslan şunları söyledi: Tepeören tarafında plan çalışmaları devam eden ve beni çok heyecanlandıran 8 milyon metrekarelik bir arazimiz var. Bu araziye bir kent kurabilirsiniz. Ama bu uzun vadeli bir proje. Grup olarak çoğunlukla konut üretiyoruz. Ancak projelerimizin arasında ticari gayrimenkuller de bulunuyor. AVM konusunda bizim inşaatı yapmak ya da orayı işletmek adına bir faaliyetimiz yok. Ama kendi arazilerimiz üzerinde bir AVM olmasını da istiyoruz. Örneğin Çerkezköy'de 160 dönüm bir arazimiz var." TOKİ, özel sektörün kulvarına girmesin Özel sektörün yaptığı işlere devletin el atmasını doğru bulmayan Mehmet Arslan, "TOKİ'nin amacı metrekaresi 2 bin 500-3 bin dolarlardan satılan konutlarda yer almak olmamalı. Alım gücü çok düşük olan kesime, düşük kâr marjlarıyla konut üretmesine saygı duyarız ama özel sektörün koştuğu bir kulvara girmesi çok doğru değil" dedi.