'Ağır şekilde karşılık verildi'

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lıların askeri üs bölgelerine yaptığı taciz ateşine, karşlık verildiği bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde, geçen Cumartesi günü saat 10:10'da yaşanan taciz ateşi ile ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yurt içinden Dağlıca'daki üs bölgelerine taciz ateşi açılmış, anında en ağır şekilde ateşle karşılık verilmiştir. Olayla ilgili adli işlem başlatılmıştır" denildi.

PKK ciddi zaiyat verdi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK'lıların askeri üs bölgelerine 3 gündür Doçka ve Roket atarlarla taciz ateşine Malatya ve Diyarbakır'dan kalkan F-16 ve F-4 uçakları ile karşılık verildiği öğrenildi. 

Dün saat 14:00 sıralarında PKK tarafından Dağlıca bölgesindeki askeri üs bölgelerine tekrar taciz ateşi yapıldı. Bunun üzerine Diyarbakır ve Malatya'dan kalkan F-16 ve F-4 uçaklarla yapılan hava operasyonunda PKK'ya ağır darbe vurulduğu belirtildi. Hava operasyonu sonrası bölgede PKK'nın ciddi zayiat verdiği ve bunun neticesinde kalan teröristlerin bölgeden kaçtığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir