Air France, Transavia projesini askıya aldı

Pilotların greve gitmesine neden olan Transavia projesi askıya alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Fransa'da ulusal havayolu şirketi Air France'ın pilotlarının greve gerekçe gösterdiği Transavia projesi askıya alındı. 

Air France pilotlarının üye olduğu sendika grubundan yapılan açıklamada, Transavia projesinin aralık ayına kadar askıya alındığı duyuruldu. 

Sendikalarla yapılan görüşmeler sonrası, Air France-KLM grubunun başkanı Alexandre de Juniac'ın krizden çıkış için hazırladığı planı açıklaması bekleniyor. 

Pilotların üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleriyle rekabet etme planı nedeniyle mağdur olacakları gerekçesiyle greve gitme kararı almıştı. Hafta başında başlayan grevin günlük 10-15 milyon avro zarara yol açtığı belirtilirken, Air France'ın Paris Borsası'ndaki hisseleri yüzde 3,45 değer kaybetmişti. 

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda ucuz bilet satan havayolu şirketleriyle rekabet etmek amacıyla yine havayolu grubu bünyesinde faaliyet gösteren Transavia şirketine ağırlık vermek istiyordu. Yıllık ortalama maaşları 250 bin avro olan Air France pilotları ise işverenin kendilerini daha ucuz iş gücüne tercih edeceğinden endişe duyuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir