Akkuyu ÇED Raporu halkın görüşüne açıldı

10 günlük süre zarfında Akkuyu ÇED Raporu'na yönelik halkın görüş ve önerileri alınacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Akkuyu Nükleer AŞ tarafından inşa edilecek Nükleer Güç Santraline ilişkin ÇED Raporu'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edildiği ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, Akkuyu ÇED Raporuna ilişkin duyuru yayımlandı. 

Duyuruda, Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli beldesi sınırları içerisinde, Akkuyu Nükleer AŞ tarafından yapılması planlanan "Akkuyu Nükleer Güç Santralı, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşam Merkezi" Projesiyle ilgili hazırlanan ÇED Raporu'nun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunduğu ve nihai olarak kabul edildiği kaydedildi. 

ÇED Yönetmeliği doğrultusunda nihai olarak kabul edilen raporun 10 iş günü halkın görüşüne açıldığı, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Mersin Valiliğine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat edilebileceği belirtildi. 

Bundan sonraki aşamada, 10 günlük süre zarfında rapora yönelik halkın görüş ve önerileri alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu önerilerden gerekli gördüklerinin rapora eklenmesini Akkuyu Nükleer AŞ'den isteyecek. Şirket tarafından düzenlenecek rapor Bakanlığa iletilecek, son aşamada ise Çevre ve Şehircilik Bakanı'nın onayına sunulacak. Bakan onayının gerçekleşmesi halinde ÇED Raporu kabul edilmiş olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir