AksuVital, Helal Sertifikalı ürünlerinin sayısını artırdı

AksuVital, bazı yağ, tohum ve bitki suları ile diğer ürünleri için Helal Sertifikası aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AksuVital, acıbadem, ceviz, avokado, çörekotu, hardal, hindistan cevizi, ısırgan tohumu, kabak çekirdeği, keten tohumu, nar çekirdeği, susam, tatlı badem, üzüm çekirdeği ve zencefil yağları ile öğütülmüş keten ve ısırgan tohumu, öğütülmüş çörekotu, üzüm çekirdeği, keçiboynuzu ürünlerine ve gül, kekik, lavanta sularına yönelik Helal Sertifikası aldı. 

Açıklamada görüşlerine ver verilen AksuVital Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aksu, helal ürünlerin 2 milyarı bulan İslam alemi için oldukça önemli bir konu olduğunu vurguladı. AksuVital olarak ürünlerin üretiminde ve kalitesinde Helal usullerini ve uluslararası kalite standartlarını dikkate alarak üretim yaptıklarını ifade eden Aksu, sağlıklı bir toplum yetiştirmenin sağlıklı ürünlerden geçtiği felsefesini benimsediklerini kaydetti. 

Aksu, şöyle devam etti: 

"Doğadan aldığımızı en doğal haliyle tüketiciye ulaştırıyoruz. Helal sertifikalı ballarımızı helal sertifikasının çıkış yeri olan Malezya dahil dünyanın çeşitli ülkelerine satarak sadece ülkemizin değil dünya nüfusunun sağlıklı ve doğal besinlerle beslenmesine çalışıyoruz. Biz insanlığın sağlıklı olmasını önemsiyoruz." 

Helal kazancın helal ticaret ve helal ürünler üretmekle elde edilebileceğine dikkati çeken Aksu, şunları kaydetti: 

"Kimse kendisi yemeyeceği ürünleri asla başkalarına yedirtmemeli ve bu şekilde kazanç sağlamaya çalışmamalı. Dünya nüfusunun üçte birini oluşturan Müslümanların helal ürünlere ulaşabilmesi, globalleşen dünyada daha büyük bir öneme sahip. Helal ürün sertifikalandırmasına çok önem veriyoruz. İhracat yapan bir firma olarak sadece Türk tüketicileri değil dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan insanları da düşünüyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir