Aktif Bank 700 milyon liralık bono ihracı için izin aldı

Aktif Bank, 700 milyon liralık banka bonosunu halka arz edilmeden yatırımcılara satacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Aktif Bank, 700 milyon liralık banka bonosunu halka arz edilmeden yatırımcılara satmak üzere SPK'dan izin aldı. 
Aktif Bank'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, banka ayrıca, 100 milyon liralık banka bonosunu da halka arz etmek üzere SPK'ya başvuruda bulundu.
Banka bonolarını satın alacak yatırımcıların Türk Lirası tasarruflarına yüksek getiri elde edecekleri belirtilen açıklamada, yatırımcıların, yatırım bankalarının elde ettiği yüksek getiriden de pay alabilecekleri ifade edildi.
Aktif Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir, banka bonosu ihracı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, ihraç edilen bonolarla yatırımcılara yüksek getirili ve güvenli bir yatırım aracı sunarken sermaye piyasasının gelişimine katkı sağlamaktan dolayı gurur duyduklarını bildirdi.
Halisdemir, özel sektör borçlanma araçlarının şirketleri de kapsayacak şekilde daha da yaygınlaşacağına ve yaygınlaşma gereğine inancını ifade ederek, bugüne kadar farklı zamanlarda toplam 600 milyon liralık bono ihraç ettiklerinin ve bu ihraçların 2009 yılında Türkiye'de gerçekleştirilen sabit getirili menkul kıymet ihraçlarının 1/3'ünü oluşturduğunun altını çizdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir