Alman devi 92 milyon euro zarar açıkladı

Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank, 3. çeyrekte 92 milyon euro zarar açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Almanya'nın en büyük bankalarından, Frankfurt merkezli Deutsche Bank'tan yapılan açıklamaya göre, banka bu yılın 3. çeyreğinde 92 milyon euro zarar etti. 

Banka yılın 3. çeyreğinde zarar açıklamasına rağmen, geçen yılın aynı döneminde 51 milyon euro kar açıklamıştı. 

Bankanın 30 Eylül itibariyle toplam aktifleri 1,709 milyar avro olarak belirlenirken, bu oran 30 Haziran 2014 tarihine kıyasla yüzde 3 artış kaydetti.  

Deutsche Bank grubunun 2014 yılı 3. çeyreğinde net geliri yüzde 2 artarak 7,9 milyar euro oldu.  

Deutsche Bank Yönetim Kurulu Eşbaşkanları Jürgen Fitschen ve Anshu Jain'in konuya ilişkin yaptıkları ortak açıklamada,  yönetimin eski konularla ilişkili davaların çözüme kavuşması için çalıştığı dönemde, net gelirin söz konusu şartlardan önemli ölçüde etkilendiğini belirtildi. 

Ayrıca, açıklamada bankanın yeni düzenlemelere uyum sağlama ve bankanın sistemlerini geliştirme maliyetlerine de maruz kaldığı kaydedildi. 

Avrupa'daki ekonomik durumun da değerlendirildiği açıklamada, "İleriye baktığımızda, karşı rüzgarlar esmeye devam edecek. Avrupa'nın makroekonomik görünümü sorunlarla karşı karşıya ve jeopolitik riskler belirsizlik oluşturmaya devam ediyor. Gelecek yıllarda, stratejik ajandamız doğrultusunda sistematik olarak çalışmaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. 

Öte yandan, Deutsche Bank hakkında bankalar arası faiz manipülasyonu şüphesiyle açılan davalar ve soruşturmalar devam ediyor. Deutsche Bank'ın zarar etmesinde, hukuki sebeplerle yapılan ödemelerin etkili olduğu belirtiliyor.