Almanya’da kurduğu GSW ile İzmir’de zırh üretimi yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sedat ALP

İZMİR - GSW ve GTE şirketleri ile Almanya’da Leopar tanklarının ana gövdesi başta olmak üzere, ağırlığı savunma sanayisine yönelik zırh ve ağır makine parçaları üreten işadamı Remzi Şimşek, İzmir’de Bağyurdu OSB’de fabrika kuruyor. Türkiye’deki faaliyetlerini Remo Ağır Makine Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ile sürdürecek olan Şimşek, Almanya’daki üretiminin bir kısmını buraya kaydıracak.

GSW, ağır sanayi makineleri için parça ve savunma sanayine yönelik yan sanayi ürünleri üretiyor. Almanya’nın efsane tankı Leopar’ın zırh kısmını da oluşturan ana gövdesinin tamamını GSW yapıyor. Şimşek’in diğer şirketi GTE ise malzeme tedariği, kaynak ve ışıl işlemlerini yapıyor ve parçayı kütle halinde işlenmeye hazır hale getiriyor.

GSW, Almanya’nın pres devi Diffenbacher firmasının ürettiği ağır tonajlı pres makinelerinin, ağır yük taşıyıcı makinelerin ve mayın tarama araçlarının ana gövdelerini üretiyor. Alanında yine dünya devi olan ve dünyada savunma sanayi ihalelerinden en çok pay alan şirketlerden Krausmafai’nin en büyük yan sanayi firması da GSW. 

Almanya’dan 12 TIR makine getirdi

Remzi Şimşek’in, Stutgart’ta bulunan GSW ve GTE şirketleri ile 3 fabrika işlettiğini belirten Remo Ağır Makine Sanayi Genel Koordinatörü Abdullah Kasap, Eylül 2012’de Türkiye’de yatırıma karar verildiğini ve yatırım için Bursa ile Trakya üzerinde durulurken, İzmir’de karar kılındığını söyledi. Kasap, 31 Aralık 2012 tarihinde de Bağyurdu OSB’de 10 binmetrekarelik arsa satın alınarak inşaata başlandığını belirtti.

Abdullah Kasap,  fabrikanın Ocak 2014’te üretime başlayacaklarını belirterek, “Yatırım 15 milyon TL’yi buldu. Almanya’dan 12 TIR’la makineleri getirdik. İlk etapta proje bazında ağır makine sanayisine yönelik üretimler yapılacak. Remo Ağır Makine Sanayi, Türkiye’de zırhlı araçlar başta olmak üzere savunma sanayisinin yerlileştirilmesinde önemli bir misyon üstlenecek. Bir süre sonra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı için üretilecek zırhlı araçların ve mühimmatın üretiminde rol almak istiyoruz” diye konuştu.

Kasap, şöyle devam etti: “Birinci hedefimiz üretim konumuz olan ürünlerde Türkiye’nin yaptığı ithalatı önlemek. Savunma sanayine yönelik projelerle ilgileniyoruz. Mayın tarama araçları, füze, silah, tank gövdeleri, F16’ların attığı füzelerin gövdeleri, bu ürünlerin tamamını biz üretebiliyoruz. Savunma Bakanlığı ile bu konularda görüşmelerimiz var. Şartları karşılayıp gerekli izinleri aldıktan sonra bu alanda atağa geçeceğiz.”  

Zimmermann’ın Türkiye’deki üssü oldu

Abdullah Kasap, Zimmermann’ın dünyanın en büyük CNC portal freze makineleri üreticisi olduğunu,  bu Alman devini Türkiye’de yatırım yapmaya ikna ettiklerini söyledi. Kasap, şu bilgileri verdi: “İlk aşamada bizim Bağyurdu OSB’deki fabrikamızda bir holün kendilerine tahsis edilmesini istediler. Bu holü tamamen onları istediği gibi inşa ettik. Biz, onların makinelerinin ana gövdesini üreteceğiz, onlar da kendilerine ait holde makineyi işleyecek ve buradan ihraç edecekler. Ancak, 1-2 yılda Zimmermann da burada bir fabrika kuracak ve Almanya’daki üretiminin bir kısmını Türkiye’ye kaydıracak.”

 

Bu konularda ilginizi çekebilir