Almanya'da terör saldırısı tehdidi iddiası

Alman güvenlik birimleri, terör saldırısı yapılacağı yönündeki duyumları inceliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Almanya’nın güvenlik birimlerinin, yabancı istihbarat servislerinden gelen "ülkede terör saldırısı yapılabileceği" yönündeki duyumları incelediği bildirildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre, Alman makamlarının, Dresden ve Berlin merkez tren istasyonlarında terör saldırıları yapılacağı yönünde yabancı istihbarat servislerinden aldığı bilgiler ve uyarılar henüz doğrulanmadı.

Alman güvenlik birimlerine gelen çok sayıda bilginin inandırıcılığı ve içerik konusunda incelendiği kaydedildi. Alman istihbaratının, verilen bu bilgilerin ne kadar somut olduğuna da baktığı ve bu bağlamda kendi kaynaklarından aldığı bilgileri de incelediği belirtildi.

Partner ülkelerin istihbarat servislerinin, aşırı dincilerin kendi aralarında yaptıkları görüşmeleri Alman güvenlik makamlarına ilettiği ifade edilirken, bu görüşmelerde Berlin ve Dresden merkez tren istasyonları ile her hafta yapılan İslam karşıtı PEGIDA gösterilerinin olası bir saldırı hedefi olabileceğinin tartışıldığı ifade edildi.

Berliner Zeitung gazetesinde yer alan haberde, Federal Kriminal Dairesi (BKA) bu konuda Federal Polis Teşkilatı’na bilgi vererek, tren istasyonlarında sivil ve üniformalı polis sayısını artırdığı kaydedildi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, durumun ciddi olduğunu belirterek, ''Panik yapmaya ve alarma geçmeye değil, endişe duymak ve tedbir almak için sebep var'' dedi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de dün yapılan bir operasyonda, Suriye'de şiddet eylemine hazırlandıkları ve terör örgütü IŞİD için propaganda yaptıkları gerekçesiyle iki kişi gözaltında alınmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir