Altın fiyatlarında yükseliş durdu

Haftaya müthiş bir yükselişle başlayan altın fiyatları 1200 dolar üzerinde hareket ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Selçuk ALTUN - dunya.com

Haftanın ilk işlem günü 80 doları bulan sert çıkış yaşayan altın fiyatları, bu hareketin ardından, kar realizasyonlarının etkisiyle bir miktar gevşedi. 

Dün Fed yetkililerinden gelen ABD ekonomisine yönelik genel olarak olumlu açıklamalar, doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değerlenmesine neden olurken, eş zamanlı olarak alternatif yatırım aracı olan altında da bir miktar gevşemeye neden oldu. 

Bu gelişme sonrasında 1212 dolar/ons seviyelerinden geri gelen altın fiyatları 1198 dolara kadar geri çekildi. Bugün öğle saatlerinde ise uluslararası piyasalarda altın fiyatları 1.203 dolar seviyelerinde seyrediyor. 

Gözler ABD verilerinde 

Analistlere göre, bugün altın fiyatları açısından, ABD’de açıklanacak olan ADP özel istihdam verisi ve PMI hizmet endeksi verilerini izlenecekken, piyasalar asıl Cuma günü açıklanacak olan ABD tarımdışı istihdam verisine kilitlenmiş durumda. 

Teknik görünüm

Teknik olarak bakıldığında analistlere göre, 50 günlük hareketli ortalama seviyelerinde hareket eden altının bu seviyenin üzerinde tutunması yukarı yönde 
hareketleri açısından oldukça önemli. Altının sabah başlattığı alıcılı seyrinin devamlılığı halinde 1,210 dolar/ons ve 1,222 dolar/ons direnç seviyeleri izlenecek. 

Petrol 70 dolarda

Diğer taraftan, Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise 70,90 dolardan işlem görüyor.