Altın hız kesti

İsviçre Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta para politikasında değişikliğe gitmesi ile birlikte yukarı yönlü hareket eden altın 1281 seviyesinde hız kesti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününe yaklaşırken İsviçre Merkez Bankası'nın beklenmedik bir kararla kur sınırlamasını kaldırması ve faiz oranında indirme gitmesi ile altın fiyatlarında güvenli liman arayışları sebebiyle sert yükselişler yaşandı. 

ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen aşağı yönlü hareketler eş anlı olarak altına destek oldu. Bu desteği de arkasına alan altın, haftayı 1,280 dolar/ons seviyesinden tamamlamıştı. 

Bu sabah itibariyle baktığımızda, spot altının ons fiyatı 1,275 dolar seviyelerinde geçiyor. 

Analistlere göre; haftanın ilk işlem gününde ABD piyasalarının tatil olması, değerli metalde düşük hacimli işlemlerin gerçekleşmesine neden olabilir.

Bugün ABD’de Martin Luther King günü olması nedeniyle piyasalarda işlem yapılmıyor.

Altın için Yunanistan’ın 25 Ocak’ta yapacağı seçimler ve 22 Ocak’ta Avrupa Merkez Bankası’nın yapacağı toplantı kritik önem taşıyor. 

Teknik seviyeler

Analistler, teknik açıdan incelendiğinde 1281 direncinin altında fiyatlanan değerli metal için bu seviyenin önemli olduğunu belirtiyor. 

1281 direncinin korunması durumunda geçtiğimiz hafta gerçekleşen yükselişin düzeltmesini görebileceğimiz değerli metalde 1274-1270-1264 destek seviyeleri takip edilebilir. Hareketin devamında 1256 test edilebilir. 

Yukarı yönlü harekette dikkat çektiğimiz 1281 direncinin aşılması durumunda ise 1287-1292 seviyeleri hedeflenebilir.