Altın ve cep telefonunun payı artıyor

Altın ve cep telefonu satışlarında 1 Şubat'tan itibaren taksidin kaldırılması, elektronik ürünlerde taksit sayısının 9'la sınırlandırılmasının ardından düşen satışlar yeniden yükselmeye başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA -  Altın ve cep telefonu alımlarında 1 Şubat'tan itibaren taksidin kaldırılması ve elektronik ürünlerde 9 taksit sınırlandırılması ile azalan satışlar, yeniden artıyor. 

Bankalar Arası Kredi Kartı Merkezi (BKM) verilerinden derlediği bilgilere göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nca 1 Şubat'tan itibaren altın ve cep telefonu alımlarında kredi kartına taksidin kaldırılması, elektronik ürünlerde ise taksidin 9 ayla sınırlandırılmasının ardından kartla harcamalarda bu ürünlerin payında düşüş yaşanmıştı. 

Uygulamadan önce ocak ayında kredi kartıyla altın sektöründe 824 milyon liralık alışveriş yapıldı. Uygulamanın yürürlüğe girdiği şubatta ise kredi kartıyla altın alımlarında yüzde 18 düşüş yaşandı. Ani düşüşün ardından toparlanmaya çalışan sektörde martta, şubata göre yüzde 4 artışla 704 milyon 64 bin liralık, nisanda bir önceki aya göre yüzde 10 artışla 772 milyon 560 bin liralık kredi kartı harcaması yapıldı. 

Mayıs ayında sektörde kredi kartı kullanımında artış gözlendi. Nisan ayına göre yüzde 22 artışla 947 milyon lira olarak gerçekleşen kredi kartı harcamasıyla sektörde uygulamanın hayata geçmediği ocak ayından daha fazla alışveriş gerçekleşmiş oldu. 

Ocakta kredi kartıyla yapılan 3 milyar 209 milyon liralık cep telefonu ve elektronik eşya alışverişi ise şubat ayında yüzde 30 düşüşle 2 milyar 248 milyon liraya gerilemişti. 

Martta kredi kartıyla elektronik alışverişinde bir önceki aya göre yüzde 10 artış gözlenerek 2 milyar 486 milyon liralık, nisanda ise yüzde 6 artışla 2 milyar 503 milyon liralık cep telefonu ve elektronik ürün alışverişi yapıldı. Mayıs ayında ise kredi kartıyla cep telefonu ve elektronik ürün alışverişi yüzde 2 artışla 2 milyar 563 milyon liraya yükseldi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir