Altın yükselişe geçti

Altında hafta başından bu yana devam eden satış baskısının azaldığı görülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FED açıklamaları öncesinde gerileyen dayanıklı mal siparişlerinin etkisiyle dolar geriledi ve altın alternatif yatırım aracı olarak talep gördü. Bu kapsamda altın fiyatları da yükseldi.

Fed'in bu akşam sonuçlanacak toplantısı sonrasında yapılacak yazılı açıklamanın para politikasında gevşemeye dair vereceği ipuçları, altın gibi faiz ödemeyen varlıkların fiyatlarına destek verebilir.

Altının ons fiyatı, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına yatkın tutumunu zayıflatabilecek olan küresel ekonomideki zayıf seyire odaklanmasına paralel olarak 1,290 doların üzerinde istikrar kazandı.    

Geçen hafta beş ayın zirvesi olan 1,306.2 doları gören altın, dün ise yüzde 1'e yakın değer kazandıktan bu sabah itibariyle 1,290 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Teknik seviyeler

Analistler, teknik olarak altında yükseliş hareketinin devamında 1297-1300 bölgesinin satıcıların gelebileceği direnç seviyesi olarak öne çkacağını düşünüyor. Bununla birlikte fiyatların bu aralığın üzerine çıkması alımların artmasına ve 1307’nin denenmesine sebep olabilir. 

Aşağı hareketlerde ise 1280 ve 1270 alıcıların artabileceği destek seviyesi olarak öne çıktığı kaydediliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir