Amasra'ya tatilcilerin bayram ilgisi

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesinde, Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Bartın'ın Amasra ilçesinde Kurban Bayramı öncesi otel ve pansiyonların tamamı doldu. 

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada, Helenistik döneminden Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine kadar çok sayıda tarihi eserin bulunduğu ilçenin 3 bin yıllık tarihi geçmişiyle turistlerin ilgisini çektiğini belirtti. 

Resmi ve dini bayram tatillerinde özellikle Ankara ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçi ağırladıklarını anlatan Timur, Ankara'nın en yakın sahili, İstanbul'a yakınlığı ile büyükşehirlerdeki insanların tercihi olan Amasra'nın her bayram ciddi yoğunluk yaşadığını kaydetti. 

Kurban Bayramı için 3 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonların tamamının rezervasyonunun dolduğunu bildiren Timur, "Her geçen yıl artan turist potansiyeli ile konaklama talebini karşılamak için vatandaşların konutlarını kullanıyoruz. Halkımızın çoğu evlerini turistlere açtı. Hatta bayram süresince ilçe halkının yüzde 90'ının konutu pansiyon olarak hizmet veriyor" dedi. 

Timur, belediye olarak bayram tatili için gerekli tedbirleri aldıklarını, bayram süresince en az 50 bin turisti ağırlamayı beklediklerini dile getirdi. 

Balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürü  

İlçede her mevsim günübirlik tatilci ağırladıklarını, bunda balık ve salata ağırlıklı mutfak kültürünün etkili olduğuna dikkati çeken Timur, şöyle konuştu: 

"Kurban Bayramı ve tatil, balık ziyareti için de bulunmaz bir fırsat. Balıkçı lokantalarında misafirlerimiz en taze çeşitlerle balık ziyafetini yapmış olacak. Yöremizin bağ ve bahçesinde yetişen organik yeşilliklerle yapılan salatayı bu ziyafete eklediğimizde Amasra, göz ve gönüllerin yanında damak tadına da hitap edecektir." 

Bu konularda ilginizi çekebilir