Android telefon kullanıcıları için akıllı otomobil

Apple'ın geçtiğimiz Eylül ayında kullanıma sunduğu iOS 7 işletim sistemini, otomobillerde kullanılacağını duyurduğu akıllı arabalar sektörüne Google da adım atıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- Google işletim sistemi Android'in otomobillerde kullanılabilmesi için çalışmalara başlamış durumda.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Google, Android'i otomobillere dahil etmek için otomotiv sektörünün lider markalarından Audi ile çalışmalara başladı. 

Google'ın projedeki amacı navigasyon, eğlence sistemi, telefon, klima gibi araç içi sistemleri Android ile kontrol edebilir hale getirerek, otomobil seçerken dijital özelliklerine önem veren sürücelere ve Android kullanıcılarına hitap edebilmek.

Dev projenin Ocak ayı içerisinde düzenlenecek CES 2014 fuarında tanıtılması planlanıyor. Nvidia Google'ın projesine donanım olarak katkıda bulunacak.

Apple'ın 'iOS in the Car' akıllı araç projesine Android ile cevap vermeye hazırlanan Google'ın Audi ile anlaşması bu sektörde rekabeti arttıracağa benziyor. Ancak projenin diğer otomobil markaları tarafından ne kadar sürede benimseneceği ise merak ediliyor.

Hali hazırda Apple BMW, General Motors, Mercedes-Benz, Nissan, Hyundai gibi markalarla çalışmalar yürüttüğü için Google'ın elini biraz daha çabuk tutması gerekecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir