Ankara'da don ve yağışlardan 5 bin çiftçi zarar gördü

Sebzenin yoğun olarak yetiştirildiği ilçelerden Çubuk, Beypazarı, Ayaş ve Kazan gibi ilçelerdeki üreticiler zarar gördü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara'da meydana gelen don ve sağanak yağıştan 5 bin çiftçi zarar gördü.      

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı ziyaret eden Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, Ankara'da yağışların tarım alanlarına çok büyük oranda zarar verdiğini söyledi.

Yağışların yoğun olarak Mayıs ve Haziran aylarına sarktığını hatırlatan Temel, bu durumun sebzenin yoğun olarak yetiştirildiği ilçelerden Çubuk, Beypazarı, Ayaş ve Kazan gibi ilçelerdeki üreticilerin zarar görmesine neden olduğunu kaydetti.

Temel şöyle devam etti:

''Özellikle bir hat üzerinde bulunan Çubuk, Beypazarı, Polatlı, Ayaş ve Kazan bölgelerimizde belirli aralıklarla bir dolu hasarı meydana geldi. Bu konuyla ilgili olarak arkadaşlarımız gerekli tespitleri yaptı. Yapılan hasar tespit çalışmasına göre yaklaşık 5 bine yakın çiftçimiz bundan etkilendi. Şuan itibariyle Ankara'da doludan hasar gören alan yaklaşık 200 dekar civarında. Ama genel olarak yağış, kuraklık ve don hasarıyla birlikte Ankara'da bir milyon dekar tarım alanında zararımız var. Yine 29-30 Mart'ta oluşan dondan dolayı, özellikle erken çiçek açan kayısı, elma, kiraz gibi meyvelerde de ciddi donma meydana geldi. İlçe hasar tespit komisyonlarımız kararlarını alarak çiftçilerimize her konuda yardımcı olacaklar. Aynı zamanda bu konuyla ilgili çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl ertelenmesi ile ilgili olarak da her türlü girişimde bulunacağız.''  

Bu konularda ilginizi çekebilir