Ankara'da Shopping Fest rüzgarı

Ankara Alışveriş Festivali’nin ikinci günü etkinlikleri tarihi Ankara Kalesi’nde yapıldı. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, “Ankara Kalesi’nin manevi olarak da maddi olarak da değeri vardır. Kale bizim için çok önemlidir” ded

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - ASF kapsamında gerçekleştirilen Ankara Kalesi şenlikleri renkli gösterilerle start aldı. ATO Başkanı Salih Bezci, ATO Başkanı Vekili Koray Güngör Şanal, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal, ASF Komisyon Başkanı Yüksel Tavşan, komisyon üyeleri ile Ankara  Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar’ın katıldığı şenlikte önce  Mehteran Takımı marşlar eşliğinde yürüyerek kale kapısına geldi. Mehteran takımının burada marşlar ve vurmalı çalgılarla gerçekleştirdikleri gösteri vatandaşlar tarafından büyük beğeni ile izlendi.

Mehteran gösterilerinin ardından ATO Başkanı Salih Bezci, festival hakkında bilgi verdi. Ankara kalesinin önemine değinen Bezci, “Ankara Kalesi’nin manevi olarak da maddi olarak da değeri vardır. Kale bizim için çok önemlidir. İnşallah festival etkinlikleriyle Ankara turizmi canlanır ve kalenin de ekonomik değeri artar” dedi.
 
Ankara Kalesi ve keçisinin Ankara’nın önemli iki temsil figürü olduğuna dikkat çeken Bezci, Ankara Ticaret Odası olarak bu iki figürün yer aldığı bir hediyelik kalemlik seti yaptıklarını anlattı. Bezci, Ankara Kalesi esnafını temsilen Ömer Uçman’a bir kalemlik seti hediye etti. Daha sonra kale esnafını gezerek sohbet eden Bezci, Ankara Kulübü seğmen gösterilerini izledi ve antika arabalar sergisini gezdi.
 
ASF'de transanatolia rallisi
 
ASF etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası Transanatolia Rallisi gösteri yarışları ise ANKAPARK alanında yapıldı. ATO Başkanı Salih Bezci ve ATO Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal, yarış öncesi ralli aracıyla deneme sürüşü gerçekleştirdi.  Yarış startlarını, ASF bayraklarıyla ATO Başkanı Bezci ve ASF Komisyon Başkanı Tavşan’ın verdiği özel seyirci etabını İtalyan sürücü Alessandro Botturi kazandı. Botturi, ASF özel ödülünü Salih Bezci’nin elinden aldı.

Shopping Fest'in 'en şık vitrini' aranıyor

29 Ağustos’ta başlayan festivalde tüketiciler, bir yandan indirimli fiyatlarla alışveriş yaparken diğer yandan da oylarıyla Başkent’in “En şık vitrin”ini seçecek. Stil Danışmanı Aysun Kaba’nın organize ettiği yarışmaya başvurular başladı. İsteyen mağazalar aysunkaba@gmail.com  adresine, işyeri telefon ve adresinin yer aldığı bir mail atarak yarışmaya katılım talebini iletebilecekler. Yarışma organizasyon ekibi, başvuruda bulunan mağazanın vitrin fotoğrafını çekerek, söz konusu mağazanın elemeye katılmasını sağlayacak. Yarışmaya başvurular 10 Eylül 2014 tarihinde son bulacak.

Başkent’in “en şık vitrin”i, vitrin fotoğraflarının yer aldığı www.ankarashoppingfest.com.tr internet sitesinde yapılan halk oylamasıyla belirlenecek. Stil Danışmanı Aysun Kaba’nın öncülüğünde gerçekleşecek yarışmada Başkent’in “en şık vitrini” unvanını kazanan üç mağaza sahibine 15 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek törenle, sürpriz ödüller verilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir