Antakya OSB'nin yatırım alanı iki kat büyüyecek

Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, tüm borçlarını kapattıklarını belirterek, “Hızla altyapı yatırımlarına başlayacağız. 2016 sonuna kadar 100 hektarlık genişleme alanı ile bölgemizi 2 kat büyütmeyi hedefliyoruz” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NAZİRE HİÇYAKMAZER

HATAY - Bu yıl itibariyle hiçbir borçlarının kalmadığını vurgulayan Antakya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, “2011 yılında genel kurul modeline geçiş yaptık. Yeni yatırımcılar aracılığı ile kurulan yönetimin kaynak oluşturma çabaları sonucunda, elde edilen gelirler ile borçlar kapandı. Artık geleceğe yönelik kendi altyapı yatırımlarını yapacak durumdayız. Yaklaşık 25 hektar yeni genişleme alanını 2015’in ilk yarısına kadar yatırımcılarla buluşturmayı planlıyoruz. 2016’nın ilk yarısına kadar da toplamda 100 hektarlık sanayi parselini yatırımcılara açacağız. Böylece, 2016 sonunda Antakya OSB, fiziki olarak mevcut durumundan iki katına büyümüş olacak” diye konuştu. Yine bu ayın sonunda yatırım maliyeti 4 milyon TL tutarında olan doğalgaz projesinin ihalesine çıkacaklarının altını çizen Tahsin Kabaali, “Önümüzdeki yılın başında OSB’yi doğalgazla buluşturmayı planlıyoruz. Altyapı sorunları olmayan, doğalgazı ve arıtma sorunları çözülmüş, yatırımcılarının ihtiyaçlarını giderecek, yeni projelerine hazırlanan bir OSB durumuna geliyoruz” açıklamasını yaptı. Sonraki aşamada yenilenebilir elektrik enerjisi üretmeye yönelik çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Başkan Kabaali, “50 hektarlık bir alanda yenilenebilir enerji kaynağı kurmak için bir takım görüşmelerde bulunduk. Ayrıca 2 ay içinde 1 milyon TL’lik bir yatırımla kimyasal projemizi faaliyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Yeniden yatırımcının göz bebeği haline geleceğiz Kabaali, yapmayı planladıkları yeni yönetim binasını önceliklerinin gerisine attıklarını belirterek, “Yönetim binasını yapmak yerine doğalgaz ve diğer altyapı çalışmalarına ağırlık vermeyi planladık. Musul ve Ortadoğu’daki gelişmeler nedeniyle yönetim binası projemizi 2 yıl sonra hayata geçirmeyi planlıyoruz. Biz Ortadoğu’daki sorunun kalıcı olmayacağına ve bu sürecin düzeleceğine inanıyoruz. Bu süreç düzeldikten sonra Antakya OSB, yeniden yatırımcının göz bebeği haline gelecek. Biz de bu süreyi iyi değerlendirerek hazırlıklarımızı yapmak istiyoruz. Yatırımcılar, yönünü buraya çevirdiği zaman, hazırlıklarımızı bitirmek ve onlara yeterli yer tahsisi yapabilmek istiyoruz. Bu durumda önceliğimiz yeni yerler açarak genişlemek” 

Prosedürsüz enerji üretim izni almak istiyoruz

Türkiye’de elektrik dağıtım lisansına sahip yaklaşık 150 tane OSB’nin elektrik dağıtım lisansı olduğunu ifade eden Antakya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Kabaali, “Biz de yatırımcılar adına prosedürsüz enerji üretim izni almak istiyoruz. Yani, yatırımcılara vermiş olduğumuz enerjiyi OSB olarak biz üretelim ve yatırımcılara verelim istiyoruz. Böylece sanayicimizin enerji maliyetini düşürebiliriz. Aynı zamanda yatırımcımızın maliyetlerini kullanırken, bunu enerji için de kullanmış olacağız. Şu anda yapılan görüşmeler, sürecin olumlu ilerlediğini gösteriyor” diye konuştu.şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir