Antalya-Mersin Karayolu, Anamur’a yabancı turist akını başlatacak

İç turizmin gözdesi Anamur, turizmine ivme kazandırmak için Antalya-Mersin Karayolu’na umut bağladı. Sektör temsilcileri yolun hizmete girmesiyle Anamur’a yabancı turist akını başlayacağını düşünüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DERYA EĞRİCAN GÜLEÇ

MERSİN - Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Başkanı Hamit İzol, Antalya Mersin arası karayolu çalışmalarının tamamlanmak üzere olmasının, tünel inşaatlarının sürmesinin Mersinli turizmciyi umutlandırdığını söyledi. Bu yolun tamamlanmasının ardından Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde turizmin ciddi ölçüde gelişeceğini belirten İzol, “Bu ilçelerimiz charter seferlerini yapıldığı Gazipaşa Havalimanı’nı da kullanabilecek. Ulaşımın rahatlamasıyla turizmde de hareketlilik büyük ölçüde artacak” dedi. 

Mevcut durumda Anamur ve çevresinin iç turizme hitap ettiğine dikkat çeken İzol, “Ancak ulaşım şartları zor olduğundan bu bakir bölge yeterince kullanılamıyor. Yol çalışmaları tamamlandığında yabancı turistleri de çekeceğine inanıyorum. Çok sayıda ulusal ve uluslararası marka yatırım için bu yolun tamamlanmasını bekliyor. Anamur’da turizm alanı ilan edilmiş yerler var. Yol yapıldığında Mersin’in en şanslı turizm bölgesi Anamur ve çevresi olacak. Turist akımı başlar, tesisler dolar ve yeni tesisler yapılır” diye konuştu.

Mersin turizminin genel anlamda 2014’ü iyi geçirdiğini ifade eden İzol, “Yıla iyi başladık. Oteller yüzde 80-90, şehir otelleri ise yüzde 70 dolulukla çalıştı. Ancak IŞİD saldırıları sonrasında yaşanan sıkıntılarla birlikte Suriye’nin ardından Iraklı turistleri de kaybettik. Suriye iç savaşıyla birlikte önce Suriyeli turistlerin kesildi. Suriye’nin kapanmasıyla birlikte de Lübnan ve Ürdün’den gelen misafirlerimizi de kaybettik. Çünkü Lübnan ve Ürdün’den Adana’ya direk uçuş yok ve onlar da karayolunu kullanıp Suriye üzerinden Mersin’e ulaşıyordu” şeklinde konuştu. İzol, açığı kapatmak için Avrupalı turiste yönelmelerine karşın Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı tamamlanmadığı için o bölgelerden turist getirmekte zorlandıklarına söyledi. 

Kentteki tüm STK’lar havaalanı yatırımını takip ediyor Ortadoğulu turisti yeniden Mersin’e çekmeye çalıştıklarını belirten İzol, “Bunun için Erbil’deki turizm fuarlarına katılımı sürdüreceğiz. İlkine katıldığımız fuara bu yıl da katılacağız. Erbil–Adana arası direk uçuşlar iptal edildi. Bu seferlerin yeniden başlaması için temaslarımız sürüyor” dedi. Kent içinde turizmin büyük ölçüde gelişmeye başladığını kaydeden İzol, “5-6 şehir otelinin yapımı sürüyor. Birkaçı da proje aşamasında. Yatırım yapmak için arazi arayan firmalar da var. Tüm bu otellerin canlılık kazanabilmesi için havalimanı yatırımı büyük önem taşıyor. Kentteki tüm STK’lar havaalanı yatırımını takip ediyor. Hükümet de bu işte kararlı” dedi.

‘Karboğazı, futbolda Bolu'ya alternatif olabilir’ 

Mersin turizminin canlandırılması için Karboğazı Kayak Merkezi’nin altyapı çalışmalarının tamamlanması, bölgeye teşvik sağlanması gerektiğini dile getiren MERTİD Başkanı Hamit İzol, “Kimi çevreler yeterli kar yağmadığından bahsediyor. Diyelim ki yeterli kar yok. İstenirse suni kar yağdırılıp yine istenilen yapılır. Kar, bu bölgede yatırıma engel değil. Karboğazı yaz turizmi için de kullanılabilir. Futbolcular yaz aylarında Bolu’da kamp yapıyor. Yapılacak tesislerle Karboğazı da futbolculara kamp merkezi olabilir ve , Doğu, Güneydoğu ve Akdeniz bölgesine yakın illerin futbol takımlarını ağırlayabiliriz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir