Aradığı desteği sağda buldu

Yunanistan'daki seçimleri kazanan radikal solcu SYRIZA , koalisyon için sağcı ANEL'le anlaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da solcu SYRIZA lideri Aleksis Çipras aradığı desteği sağda buldu. 

Yunanistan’da  40 yaşındaki Aleksis Çipras’ın liderliğindeki Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA ) büyük bir zafer kazandı. İki sandalye ile tek başına hükümet kurabilme fırsatını kaçıran SYRIZA , sağcı Bağımsız Yunanlar (ANEL) partisi ile koalisyon hükümeti kurmak için anlaştı. 

ANEL Partisi Lideri Kammenos, seçimden galip ayrılan SYRIZA lideri Çipras'a güvenoyu vereceklerini söyledi.

Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) lideri Panayiotis Kammenos, SYRIZA lideri Aleksis Çipras ile hükümet kurma görüşmeleri çerçevesinde yaptığı görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Aleksis Çipras'a güvenoyu veriyoruz" dedi.

Yeni hükümetin Başbakanı, Aleksis Çipras olacak. 

Panayotis Kammenos liderliğindeki ANEL partisi, 2012 seçimleri öncesinde Yeni Demokrasi Partisi’nden (ND) ayrılan bir grup sağcı milletvekili tarafından kuruldu. Avrupa karşıtı bir politika izleyen ancak SYRIZA ile ideolojik açıdan büyük farklılıkları bulunan ANEL, seçim öncesinde parlamentoya girmesi durumunda SYRIZA ile işbirliği yapacağını açıklamıştı.

Yunanistan’da dün yapılan erken seçimlerde yüzde 4,75’lik oy oranıyla 13 milletvekili çıkaran ANEL, Avrupa Muhafazakarlar ve Reformistler üyesi. ANEL, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in partisi Birleşik Rusya ile işbirliği yapıyor.

27586977.jpg

 Cumhurbaşkanı Papulias'a çıkacak

SYRIZA lideri Aleksis Çipras'ın bugün öğleden sonra Cumhurbaşkanı Karolos Papulias ile görüşerek hükümeti kurma görevini alması bekleniyor. 

Bugün başbakanlığını ilan edecek SYRIZA lideri Çipras'ın yeni hükümeti kurması için çarşamba gününe kadar zamanı bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir