Arjantin'in not görünümünü "negatif"e çekti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Arjantin'in not görünümünü negatife çekti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA - Moody's'in resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Arjantin'in kredi notunun "Caa1" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif"e çekildiği belirtildi. 

Kredi notu görünümünün "negatif"e çekilmesiyle, Arjantin'in 2 Temmuz'da başlatılan yabancı yasalara göre çıkarılmış tahvil notu gözden geçirmesinin de tamamlandığı kaydedilen açıklamada, "Arjantin, 2005 ve 2010 yıllarında yeniden yapılandırılan tahvillerine ilişkin 30 gün ek ödeme süresi de dahil olmak üzere 30 Temmuz tarihine kadar yapılması gereken ödemelerini gerçekleştiremedi. Moody's borçların kreditörlere ödenememesini bir iflas olarak değerlendirmektedir" denildi. 

Açıklamada, Arjantin'in "Caa1" olan notuna ilişkin negatif görünümün, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıttığı aktarılırken, aynı zamanda ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan nasıl çıkacağı belirsizliğini de içerdiği ifade edildi. 

Arjantin ekonomisi için beklentilere yer verilen açıklamada, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) özellikle ilk çeyrekte yıllık bazda yüzde 0,2 azalmasına, yüzde 30'un üzerinde seyreden enflasyona işaret edildi. 

Açıklamada ayrıca, Arjantin ekonomisinin temerrüte düşmesinin ülke ekonomisindeki daralmayı hızlandırabileceği, döviz kuru üzerinde baskı oluşturabileceği ve enflasyonu yukarı yönlü itebileceği dile getirildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir